Ønsker flere til ishallen

STILFULLE: Kunstløpgruppa vil ha flere som dette den kommende sesongen

STILFULLE: Kunstløpgruppa vil ha flere som dette den kommende sesongen Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tønsbergs turn kunstløpsgruppe starter opp igjen nå som høsten melder sin ankomst, og gruppen ønsker enda flere deltakere.

DEL

INNSENDT Samtidig som skolen starter gjør fritidsaktiviteter for barn og unge det samme. Det mangler ikke på tilbud man kan velge mellom i Tønsberg og omegn denne høsten. I Tønsberg ishall er det allerede full aktivitet til tross for at solen fortsatt skinner utendørs. Både ishockey, hurtigløp og kunstløp er godt i gang med sine treninger – og det er plass til enda flere. Skøyteskolen har oppstart i uke 38. Der forventes det storinnrykk av barn helt ned i 4-årsalderen som gleder seg til mer vinterlig utfoldelse. På isen kan man utfordre seg selv og ha det morsomt med gode venner. Skøyteskolen gir et trygt grunnlag for mestring på skarpe skøyter og er en overkommelig aktivitet når iskalde søndager setter inn.

Grunnleggende ferdigheter man lærer på Skøyteskolen kan bidra til hyggelige familieaktiviteter i vintersesongen.

LES OGSÅ: Vikings-trener Andreas Toft: – Min tøffeste sommer

– Alt du trenger på Skøyteskolen er skøyter på bena og en hjelm på hodet. Sykkelhjelm fungerer utmerket, sier nestleder i Tønsbergs Turn kunstløpsgruppe, Victoria Schøyen.

Kunstløpgruppen rekrutterer fra Skøyteskolen, og herfra går man raskt videre inn i kunstløpets verden hvis man vil.

– Det er stas for mange å pynte seg med fine, glitrende kjoler, men dette er helt valgfritt. Alle får uansett vise fram skøyteferdighetene sine på sesongens show hvor store og små er sammen på isen, forteller Schøyen.

– I vårt varme klima på østlandet er nok savnet etter både ski og skøyter stort. Skøytemiljøet har fått en opptur etter at kommunene i fylket vårt satser på nettopp isflater. Tønsberg ishall rustes til neste år opp med nytt garderobeanlegg inne og ny isflate utendørs på fremtidige nye Maier Arena, fortsetter nestlederen.

LES OGSÅ: Vil bruke 95,6 millioner kroner på Maier Arena og ishallen

I Sandefjord sto det en splitter ny ishall ferdig i våres, og i tillegg forventes det at ishallen ved Oslofjord Convention Centers  åpnes rundt årsskiftet.

– Det er stort for oss at skøyter igjen kommer på agendaen. Vi håper på flere klubber i fylket enn bare vår egen kunstløpsgruppe, sier Schøyen.

 Kunstløp er både en idrett og en kunstform. Man kombinerer fysisk ferdigheter med dans og musikalitet. Kunstløp kombinerer elementer fra ballett og turn, og det går fort på isen. Et fellesbegrep innen alle issportene er «power skating». Her er målet å gå fort, både forlengs og baklengs, og med kraft i hvert eneste skyv.

– I tillegg til de organiserte aktivitetene i ishallen tilbys det også åpen ishall i helger og skoleferier – et tilbud fra kommunen som er gratis, forteller Fredrikke Steen Hansen.

– Også i år vil vi arrangere Skøytedisko, et morsomt tilbud for alle innbyggerne i distriktet vårt, avslutter hun.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken