TØNSBERG: Dog ga ikke 36-åringen fra Stokke seg med det. Nei, han klinket til med familiehesten Elding Frøya straks i etterkant, og dermed ble han amatørchampion 2014 på hjemmebane, og det med solid margin.

– Jeg har aldri kjent Elding Frøya bedre enn i dag. Vi har bevisst kjørt en del passivt med henne for å bygge opp psyken. Det har vi lykkes med. I dag ble løpet perfekt for vår del. Da vi angrep i tredjespor ble det perfekt rygg til vi kunne vri i angrep i brekken. Ned oppløpet var hun suveren. Championatet her i dag, samt Elding Frøyas deltagelse i hoppederby er utvilsomt årets oppturer. I andre enden av skalaen så må jeg jo nevne da HM Streif fikk et rift i bukhulen på beite i sommer og livet ikke sto til å redde, sier den nybakte amatørmester med fatning.

Øvrige Jarlsbergchampionater 2014 gikk til Eirik Høitomt (trener), Dag Sveinung Dalen (stallmenn) og Siv Emilie Løvvold (monté).

Hop innfridde

Mange spillere hadde alenestrek på Double Dream, og Vidar Hop sørget for at de spillerne kunne fortsette å drømme om gevinst i kveldens V65-spill.

– Denne hesten har trener Lars Magne Søvik hentet inn fra Sverige. Hun var grei første gang ut, enda bedre sist. Da ga hun seg litt fra tet til slutt, men det var tung bane den dagen, hvilket ikke passer Double Dream noe særlig. I dag var hun enda bedre, selskapet ikke avskrekkende og hoppa kommer til å tjene gode penger framover, påpeker Vidar Hop.

Trippel Solberg

Tom Erik Solberg var i toppslag under årets siste Jarlsberg-trav. Solberg innledet med Granfaks, fortsatte med tøffe This is Anfield og kronet det hele i DD-1 med Sagitta.

– Sagitta var ikke som best sist, men da var jo selskapet atskillig tøffere enn i dag, sier Solberg etter at Sagitta angrep fra annet par utvendig før siste sving og enkelt tok seg forbi ledende Dumdummaid inn på oppløpet. Mot mål gikk det tråere, men Sagitta holdt unna.

This is Anfield måtte åpne knallhardt første 600 for å få overta føringen fra Lobster’s Sam. Sistnevnte maktet ikke premie en gang, mens Solbergs hest svarte greit opp gode Staro Hard Rock mot mål.

– Vi fikk et lite overtak på Lobster’s Sam direkte i starten, jeg vet min hest er god så da ville vi til tet. Begge ekvipasjer kjørte alt vi hadde, min hest var best. Det viser at This is Anfield er meget god da han greit makter å svare opp en god hest til slutt, kommenterer Solberg som innledet kvelden med triumf bak Granfaks.

Tilbake fra skade

– Hesten fikk en seneskade inne i koden bak i våres. Jeg trodde ikke helt på at han skulle komme til start igjen, men jammen så er han tilbake for fullt. Granfaks er jo en bra traver, så detter er veldig oppløftende, forteller Jan Kristian Øverdal fra Drangedal.

V65-utbetalingen stoppet på snaue 1000-lappen. Jarlsberg kjører igjen allerede første fredag på nyåret, 2. januar.