Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal Fredrik (17) forsterke Oseberg-laget

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortalentet Fredrik Johnsrud har meldt overgang fra Stokke IL til Oseberg skilag. 17-åringen kan bli en viktig brikke på klubbens stafettlag i NM i januar.

I flere sesonger har Fredrik Johnsrud vært i norgestoppen i sin årsklasse. Husøy-gutten har i alle år gått for Stokke IL. Nå har han skiftet klubbfarger.

– Jeg meldte overgang til Oseberg skilag tidligere i høst, sier Johnsrud til Tønsbergs Blad.

Langrennstalentet blir dermed lagkamerat med Anders Aukland (45), Eirik Mysen (24) og Aksel Rosenvinge (22).

– Det blir spennende med et nytt lag, sier Johnsrud som samtidig passer på å rose sin tidligere klubb.

– Stokke IL er en veldig fin klubb, og jeg har hatt mange fine år der som yngre løper, sier han.

LES OGSÅ: Oseberg-håpet slått ut av sykdom

NM-stafetten lokker

Det er flere grunner til at Fredrik Johnsrud har meldt overgang til Oseberg skilag:

– I Oseberg er det et større miljø med seniorløpere enn i Stokke. Jeg trener allerede mye med Eirik (Mysen) om sommeren, og så er jeg jo fra Husøy, sier han.

En annen ting som lokker er NM-stafetten. For første gang på lenge får Oseberg nå muligheten til å stille et slagkraftig lag på de tre etappene. Fire habile løpere kjemper om tre plasser.

– Det kan bli gøy, så får vi se hvem av oss som er i form når den tid kommer, sier Johnsrud.

LES OGSÅ: Nå er Eirik (24) ønsket av Northug

Nei fra Aukland

NM-stafetten går på Gåsbu allerede søndag 14. januar. Den datoen passer dårlig inn i kalenderen til superveteran Anders Aukland. Han er opptatt med langløp den helgen.

– Jeg har tenkt mye på muligheten for å gå NM-stafetten, men den kolliderer dessverre med Kaizer Maxmillian Lauf i år, sier Aukland som reiste hjem fra Mellom-Europa for å gå NM-stafetten sist vinter.

LES OGSÅ: Resultatene til Anders (45) sjokkerer ekspertene

45-åringen var med da Oseberg tok bronse på NM-stafetten i 1999 og 2001. Også i 2007 ble det bronse til Oseberg. Aukland er mener at Oseberg stiller et slagkraftig lag denne gangen.

– Med Eirik, Aksel og Fredrik stiller Oseberg et godt lag. Det beste er at det er et ungt lag med framtida foran seg. Jeg tror vi vil se Oseberg bare høyere og høyere på resultatlistene i årene som kommer.

LES OGSÅ: Oseberg yppet seg i NM-stafetten

Roser Storås-gjengen

Anders Aukland er glad det er unge Oseberg-løpere som står klare til å ta opp arven etter ham.

– Det er veldig morsomt at Tønsberg har utøvere som har lyst til å satse på langrenn. Det drives godt i skimiljøet i Vestfold, både i Oseberg, Stokke og Runar. Og kunstsnøløypa i Storås er gull verdt for utviklingen. Ildsjelene der gjør en fantastisk jobb for langrennsmiljøet. Det viser at det går an å bli en god skiløper i et fylke med lite snø, sier Aukland.

Han er glad for at Fredrik Johnsrud nå er blitt Oseberg-løper.

– Det er veldig bra. Fredrik er Husøy-gutt og hører hjemme i Oseberg. Han har gått veldig mange bra renn, og er en type som bare kan bli bedre og bedre, sier Aukland.

LES OGSÅ: På høy tid med stafettmoro igjen

Flyttet til Geilo

Fredrik Johnsrud er inne i sitt andre år på skigymnaset NTG Geilo. Høsten 2016 flyttet han til vintersportsstedet for å satse på langrenn. Det har han ikke angret på.

– Her oppe har det allerede vært gode forhold en stund. Alt er veldig nærme og lett tilgjengelig, sier Johnsrud.

Med treningsmuligheter rett utenfor døra, tidlig snø og gode barmarksforhold, ligger det meste til rette for en som vil bli god i langrenn. I klassen har han selskap av Jon Osnes fra Oseberg skilag.

LES OGSÅ: Stortalent flytter til snøen

– Sommeren og høsten har vært veldig bra, og jeg har forberedt meg ganske godt til sesongen. Jeg tror det kan bli en morsom sesong, sier Fredrik Johnsrud om vinteren som venter.

PS! Det eneste Vestfold-laget som har gått til topps i NM-stafetten er Svarstad IL. Jan Erik Bårnes, Pål Sjulstad og Jan Vidar Skaug tok et sensasjonelt gull under NM i 1979.

Kommentarer til denne saken