Gå til sidens hovedinnhold

Skifeberen herjer mot alle odds

Artikkelen er over 4 år gammel

Ingenting å si på langrennslysten blant de unge og håpefulle fra Tønsberg. Sist helg stilte Oseberg skilag med rekordstor tropp i Holmenkollen.

Vinteren – og skiføret – lar vente på seg. Men tross trange kår for alle med bortoverski på beina, lever langrennssporten i beste velgående i Tønsberg-distriktet.

Mot alle odds – og værguder – stilte Oseberg skilag med 34 løpere, da Oslo Skifestival gikk av stabelen i Holmenkollen sist helg.

– Vi hadde den største troppen fra Vestfold. Det er virkelig en ny langrennsvind på gang i Tønsberg, sier Hans Randby, sportslig leder i Oseberg Skilag.

LES OGSÅ: Gratis trening skal lokke enda flere til langrennssporten

Jenter på frammarsj

Han forteller om stadig økende tilstrømming til skiklubben. Og dét til tross for at det har vært en av de mest snøfattige vintrene på årevis.

– Vi opplever veldig tor aktivitet i klubben. Det er spesielt i 11-12-års klassene og på jentesiden vi ser en økning, sier Randby.

LES OGSÅ: Nå tar Oseberg skijentene på alvor 

– Og vi må gi mye av ære til gjengen i Storås som sørger for gode skiforhold. Der har vi hatt flott skiføre siden november, sier Randby og retter en stor takk løypegjengen som har produsert snø nok til en to og en halv kilometer lang kunstsnøløype.

LES OGSÅ: Tom og gjengen redder langrennsfolket, men det har sin pris

Gode prestasjoner

Selv om det var den store bredden som gledet aller mest for Oseberg, ble det også prestert flere gode løp i Holmenkollen.

– På miksstafetten hadde vi fire lag blant de 24 beste i 11-12-års klassene, og det i konkurranse med 166 lag, sier Randby.

Oslo Skifestival er blant Norges største skirenn med over 2.000 løpere på startstreken. Lørdag var det fristil, mens det søndag var klassisk jaktstart.

I J15-klassen gikk Gro Njølstad Randby seg opp fra 12. plass til 8. plass etter et godt klassiskrenn søndag. I sammen klasse ble Maja Kjærås Moland fra Stokke nummer 5. I G15 ble Markus Mæland fra Oseberg nummer 19 totalt.

I 13-års klassen tok Lars Opstad Vike fra Andebu en sterk tredjeplass, mens Mina Kjærås Moland fra Andebu ble nummer fem blant jentene.

Oseberg-jenta Tuva Svinland kom i mål til en flott annenplass blant 143 startende i J11, mens Marius Innhaug Dahl fra Oseberg ble nummer 10 i G11-klassen med nær 200 deltakere.

Kommentarer til denne saken