Tuva Svindland dobbeltvinner i KM

VINNERLAGET: Tuva Svindland (til venstre) vant KM-stafetten sammen med Patrick Johansen og Ola  Bratland.

VINNERLAGET: Tuva Svindland (til venstre) vant KM-stafetten sammen med Patrick Johansen og Ola Bratland. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tuva Svindland vant både teamsprinten for Oseberg i 11–12 år på Haukerød lørdag og stafetten i samme aldersklasse for Oseberg i Storås-anlegget søndag.

DEL

Lørdag gikk hun sammen med Andreas Flaatten, mens hun i 3x3 km stafett på søndag fikk sammen med Ola Bratland og Patrick Johansen. Lørdag ble det seier foran Andebu, mens Gulset var 24 sekunder bak Oseberg-trioen søndag. På tredjeplass kom Ivrig.

Klar seier

– Klart det var gøy å være med på å vinne både teamsprinten lørdag og stafetten i dag. I dag fikk vi en bra start, men Gulset tok oss igjen, før Patrick Johansen som gikk siste etappe gikk ifra og holdt unna til mål, sier Tuva Svindland om stafettseieren søndag.

Tuva gikk sammen med to gutter og leverte selv en veldig bra etappe.

– Hva sier du om sesongen?

– Det har gått bra. Jeg trener mye og synes jeg har utviklet meg siden forrige sesong.

Litt allsidig

– Hva er du med i ved siden av langrenn?

– Jeg har vært med i seiling, stuping og vært litt innom friidrett, men det er langrenn som er min hovedidrett. Det er på ski jeg trener aller mest.

Oseberg har et stort miljø blant de yngre. Klubben har imponerende oppslutning i de yngre aldersklassene i tillegg til gode seniorløpere.

Kjempegøy

– Vi har egne jentesamlinger tre ganger i året og vi er på to samlinger for både gutter og jenter hvor vi har vært  på Sjusjøen denne sesongen. Og vi har det kjempegøy på disse samlingene og trener mye, sier Tuva.

I menn senior vant Sande KM-stafetten i Storås foran Andebu 2 og Andebu 1.

I junior kom Oseberg på fjerdeplass.

Andebu-seier

I J11-12 år vant Andebu med Anne Haugberg, Kristina Axisa Eriksen og Ingrid Knippen Kvernsmyr på laget. Her kom Oseberg på fjerdeplass.

I G13-16 år vant Sande og Berger, mens Andebu kom på tredjeplass. Og i J13-16 vant Runar, mens Stokke kom på tredjeplass.

Jørgen Aukland hadde to barn som deltok i de yngste klassene.  Han hjalp enkelte med smøretips. Og smurte skiene til enkelte.

Det var flotte vinterforhold for stafett-KM i Storås. Der det var flotte løyper.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags