Mona vil ha deg med på løpetur til Verdens Ende

MÅLGANG: Det er her ute – ved vippefyret på Verdens Ende – målgangen skal være i det 165 kilometer lange ultraløpet fra Oslo til Tjøme.

MÅLGANG: Det er her ute – ved vippefyret på Verdens Ende – målgangen skal være i det 165 kilometer lange ultraløpet fra Oslo til Tjøme. Foto:

Mona Kjeldsberg – opprinnelig fra Våle – vil arrangere terrengløp, et såkalt ultraløp, fra Oslo til Verdens Ende. Distanse: 165 kilometer.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Deltakerne skal løpe fra Soria Moria til Verdens Ende. Det høres jo fint ut, spøker Kjeldsberg.

Men løpet hun og ektemannen Einar Iversen planlegger blir på 165 kilometer og er slett ingen spøk. Starten går fra hotellet med det velklingende navnet Soria Moria på Voksenkollen om formiddagen 27. mai.

Rundt et døgn

LØYPA: Her er løypa det er lagt opp til at deltakerne skal løpe fra Soria Moria til Verdens Ende.

LØYPA: Her er løypa det er lagt opp til at deltakerne skal løpe fra Soria Moria til Verdens Ende. Foto:

– Målgang blir rundt et døgn senere. men det vil nok bli en stor spredning mellom løperne på dette tidspunktet i løpet. Enkelte holder gangfart når innspurten nærmer seg. De vil nok komme i mål en gang utpå kvelden, sier Kjeldsberg.

Selv var hun en aktiv orienteringsløper for Trollo i mange år. Kjeldsberg hevdet seg godt i denne idretten og var ofte omtalt på sportssidene i Tønsbergs Blad. Selv om hun har flyttet til Oslo har hun aldri sluttet å løpe. Snarere tvert imot. Hun og ektemannen driver med langdistanseløp – også kalt ultraløp.

LES OGSÅ:  Gratis trening skal lokke enda flere til langrennssporten (+)

Nøtterøy-foreldre

– Foreldrene mine bor på Nøtterøy. Vi har flere ganger snakket om å løpe fra Oslo når vi skal på besøk hos dem. Det var slik ideen om et terrengløp mellom Oslo og Tjøme dukket opp. Etter hvert som den har utviklet seg, har vi kommet fram til at løpet må gå fra Soria Moria til Verdens Ende. Det er dette prosjektet vi nå jobber videre med, sier Kjeldsberg.

ARRANGØR: Mona Kjeldsberg.

ARRANGØR: Mona Kjeldsberg. Foto:

Hun forteller at de har vært i kontakt med kommunen.

– Vi har sendt en detaljert redegjørelse om prosjektet til kommuneplanlegger Bjørn Bjerke Larsen og nasjonalparkforvalter Bjørn Strandli. Vi håper på et godt samarbeide, sier Kjeldsberg, som også håper å kunne få tillatelse til en målgang nærmest mulig vippefyret på Verdens Ende.

LES OGSÅ: – Jeg synes det er rart at Vegvesenet kunne tillate det

En perle

I henvendelsen til kommunen skriver Kjeldsberg at man, som en flott opptakt til målgangen på Verdens Ende, har et ønske om at løperne skal få oppleve Moutmarka.

«Moutmarka er en perle av et naturområde og vil virkelig gi deltakerne en følelse av å nærme seg enden av verden. Vi har tegnet inn et spor som følger den ytre stien gjennom Moutmarka slik at dyr og beiteområder ikke blir berørt», heter det.

Det opplyses også om at løypa mellom Oslo og Tjøme i størst mulig grad skal følge grusveier og stier. Deltakerne passerer gjennom Kjekstadmarka, Montebello på Konnerud, over Hvittingen, gjennom Bergskogen, Byskogen i Tønsberg og Teieskogen.

I tillegg til løpet fra Oslo til Tjøme blir det også lagt opp til en «kortløype» på 85 kilometer med start i Hanekleiva i Sande.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags