– Stort engasjement og dugnadsånd er mye av grunnen til at vi har mulighet til å drive med dette, sier styremedlem Helle Christin Nielsen.

Klubben ble grunnlagt høsten 2005, etter initiativ fra NAF Tønsberg og et par interesserte fedre. Siden den gang har barn og ungdom fra 5–18 år kjørt ATV på anlegget som ligger på veien mot Tenvik. Per dags dato er det registrert 68 medlemmer i klubben, og dette tallet skal den siste tiden ha økt.

Reiser rundt

 – Vi trener tre ganger i uka og ser at vi får nye medlemmer på omtrent hver trening. Miljøet her er lite og intimt, så vi er omtrent som en familie. Trivsel er det største fokuset, forteller Nielsen til Tønsbergs Blad.

(Saken fortsetter under bildet)

Jonathan Sandmo (15) og Kaia Helene Olsen (16) er to av de eldste utøverne i klubben. Begge har kjørt ATV siden de var små. Gjennom sesongen har de reist både i Norge, Sverige og Danmark på treningsturer. Nylig var det regionsløp i Aurskog Høland. Der tok Kaia Helene Olsen (16) førsteplassen og ble med det regionsmester i dameklassen.

– Det er utrolig gøy. Faren min var med på å starte her, så jeg har kjørt siden 2005, da var jeg fire år, forteller Kaia.

– Jeg har kjørt siden jeg gikk i 3. klasse på barneskolen, og målet er å klare og bli norgesmester en gang, sier Jonathan.

Ikke konkurransepress

Det er ingen krav om å konkurrere. Anlegget er like tilgjengelig for de medlemmene som kun ønsker å kjøre på trening og ha det gøy med det. De aller minste kan også få prøve klubbens små ATV-er de første gangene, før de må melde seg inn og kjøpe det sikkerhetsutstyret som man trenger.

– Her kjører man med fokus på egne evner og prestasjoner, og det er helt ypperlig for dem som ikke nødvendigvis passer inn i typiske lagidretter som fotball og håndball, forteller flere av foreldrene i gruppa.

Godkjent bane

(Saken fortsetter under bildet)

En av utfordringene med å drive en idrettsklubb som holder på med noe som ikke er så utbredt, er sponsorer. Klubben har i mange år søkt midler som kan bidra med for eksempel å få ferdigstilt et verksted på anlegget. Tanken bak dette er at utøverne ikke bare skal kunne kjøre ATV, men også lære seg å fikse den om noe skulle være galt med den.

Foreldrene forteller at miljøet blant barna er svært godt, tross store aldersforskjeller. De miste lar seg inspirere av de litt eldre og har det gøy sammen både på og utenfor banen. Nå har anlegget nylig blitt godkjent som C bane, og de har dermed muligheten til å arrangere stevner. Det er et mål de håper å oppnå om ikke så altfor lenge.