– Spillere og ledere i Nøtterøy Håndball er alltid så blide og positive. De byr på seg selv – og stiller opp hvis vi spør. Derfor skulle det bare mangle om ikke vi kan gi noe tilbake når de trenger det!

Styreleder i Tønsbergmessen, Arild Johansen, slår ut med armene. Sammen med eier Kjell Almenning i Sport 1 Tolvsrød har han klekket ut ideen om å starte en kronerulling for å hjelpe Nøtterøy på beina økonomisk.

LES OGSÅ: – Overraskende og rørende

– Da vi leste oppslaget i Tønsbergs Blad forrige uke om inntektssvikten i Nøtterøy, lanserte Kjell ideen for meg, sier Johansen.

500.000 kroner i minus

Nøtterøy Håndball har fått en trang start økonomisk i sin første sesong i eliteserien. I forrige uke la daglig leder Frank Pedersen kortene på bordet:

Sviktende sponsorinntekter på 1,2 millioner kroner har ført til drastiske sparetiltak – og intenst arbeid med andre inntektsbringende tiltak. Selv med kompenserende inntekter på over 600.000 kroner, ligger klubben an til et underskudd på over 500.000 kroner.

Det tok ikke lang tid før Tønsbergmessen bestemte seg for å trå til for eliteserieklubben i håndball. Messa har lang tradisjon med å støtte anlegg og idrettslag i Tønsberg-området. Men aldri har den startet et spleiselag til inntekt for en håndballklubb.

– Vi trenger et håndballag i eliteserien. De skaper liv og stemning rundt kampene – og er positive folk, sier Arild Johansen.

Ja-mennesker

Messesjefen mener Nøtterøy-spillernes positive holdning gjør det til en glede å hjelpe dem.

– De er ja-mennesker som gir noe tilbake til de som støtter dem.

– Da vi spurte Johnny Jensen om han kunne stille opp som modell på catwalk’en på Messa, var det ikke nei å få. De tar ikke seg selv så høytidelig, sier Johansen.

Han sier at Nøtterøy Håndball allerede har sagt ja til å ta «dovaktene» på Messa neste år.

– Det er en jobb andre foreninger i Tønsberg har takket nei til. Det viser at Nøtterøy-gutta ikke er høye på pæra selv om de spiller i eliteserien.

Utfordrer andre

Nå utfordrer de andre firmaer og bedrifter til å kaste seg på kronerullingen.

– Jeg vil oppfordre andre sportsbutikker i området til å bli med, sier Birger Almenning, daglig leder ved Sport 1 Tolvsrød.

– 5.000 kroner er noe de fleste har mulighet til å avse, sier Arild Johansen.

Han håper de kan overlevere de første sjekkene allerede under hjemmekampen i Nøtterøyhallen mot Follo søndag.