Even (17) tok 3.048 straffer på 24 timer!

SATTE REKORD: Even Berthelsen satte ny  Guinness-rekord med 3.048 straffer på 24 timer.

SATTE REKORD: Even Berthelsen satte ny Guinness-rekord med 3.048 straffer på 24 timer. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Fullstendig utslitt segnet Even Berthelsen (17) lykkelig om på straffemerket i Fix Arena mens konfettien drysset over den nye verdensrekordholderen i straffesparkskyting.

DEL

– Det var helt grusomt, og mye verre enn jeg hadde forventet. At ett døgn skulle vare såååå lenge, hadde jeg aldri trodd. Nå skal jeg feire med pinnekjøtt og mye søvn. Det er godt det er juleferie, sa Even Berthelsen mens familie, kompiser, bekjente og heiagjengjenter jublet og klappet rundt ham.

Fra fredag klokken 18 til lørdag klokken 18 skjøt Even Berthelsen utrolige 3.048 straffespark. Det gjør at 17-åringen fra Nøtterøy innlemmes i Guinness World Records i kategorien «flest straffespark på 24 timer».

På tb.no fulgte flere tusen seerne med på seansen direkte.

Stolt mamma

SISTE STRAFFE: Her setter Even Berthelsen inn straffe nummer 3048 i det klokken slår 18.00 lørdag kveld.

SISTE STRAFFE: Her setter Even Berthelsen inn straffe nummer 3048 i det klokken slår 18.00 lørdag kveld. Foto:

Mens pappa Morten var keeper den siste timen av rekordforsøket, var mamma Kristin stolt tilskuer.

– Jeg er veldig stolt av det Even har gjort. Det handlet etter hvert mye om viljestyrke, og det taklet han veldig bra. Nå får vi bare håpe han ikke har pådratt seg noen slitasjeskader, sier mamma Kristin.

Foreldrene deler ikke sønnens fotballinteresse, men forteller at Even alltid har vært glødende opptatt av fotball. Han har ofte reist til Stavanger for å se favorittlaget Viking i hjemmekamper.

– Vi visste ikke at han hadde søkt om å sette Guinness-rekorden før han kom og sa at det ble en realitet. Even har alltid  vært glad i å finne på spesielle ting. Dette var virkelig moro, sier Kristin Berthelsen.

Lang, vond ferd mot jubel

HIPP HURRA! Publikum kjente sin besøkelsetid og strømmet til Fix Arena mot slutten av 24-timers seansen.

HIPP HURRA! Publikum kjente sin besøkelsetid og strømmet til Fix Arena mot slutten av 24-timers seansen. Foto:

Even Berthelsen la ikke skjul på at rekordforsøket hadde kostet. Det ble en lang økt med mye smerter og etter hvert lite krefter. Til tross for at Even hadde spesialtrent i mange uker med tanke på straffesparkskytingen, ble det en kamp mot seg selv for å holde ut.

– Jeg begynte å få vondt i beinet allerede etter tre timer. Først var  det smerter i lysken, men etter hvert forplantet det seg nedover. Alt av lår, legger og føtter var stokk stive, sier Even.

I løpet av kvelden, natten, morgenen, formiddagen og ettermiddagen måtte han ta seg pauser for å spise, drikke, hvile og gå på do.

Nådde tusen tidlig

SLITEN OG GLAD: Even Berthelsen så fram til pinnekjøtt og søvn etter å ha satt verdensrekord i straffesparkskyting.

SLITEN OG GLAD: Even Berthelsen så fram til pinnekjøtt og søvn etter å ha satt verdensrekord i straffesparkskyting. Foto:

Før avspark var det klart at han måtte skyte minst 1.000 straffer for å komme i Guinness rekordbok. Den milepælen nådde han allerede før midnatt fredag.

– Jeg passerte tusen straffer etter fem timer. Men jeg ville sette en rekord det lukter svidd av. Og jeg er fornøyd med over 3.000. Det var i grunnen det jeg hadde forventet av meg selv.

Han passet også på å takke alle medhjelperne som stilte opp gjennom døgnet som alt fra keepere, dommere og vitner til publikum og cheerleadere. Rundt 40 personer var på en eller annen måte involvert i rekorden.

Ferdig med å «døgne»

PAPPA I MÅL: Morten Berthelsen voktet målet den siste timen av rekordforsøket.

PAPPA I MÅL: Morten Berthelsen voktet målet den siste timen av rekordforsøket. Foto:

Eleven ved Greveskogen videregående skole må innrømme at opplevelsen har gjort ham noe betenkt med tanke på den kommende russetiden.

– Ja, jeg tror jeg er ferdig med å «døgne”!

- Har du noe du vil si til den som vil prøve å slå rekorden din i framtida?

– Hvis du virkelig vil prøve på det, må du være en større idiot enn meg!

LES OGSÅ: Even (17) er klar for et døgn han aldri vil glemme

Hele seansen i Fix Arena ble filmet – og vist på tb.no.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags