TØNSBERG: – Det var nesten litt ufint av meg å spurte forbi på de siste 50 til 100 meterne, for det var Aukland-brødrene som hadde gjort mesteparten av grovarbeidet underveis rundt Nøtterøy. Jeg lå for det meste bak, sier Johan W. Brekke.

Strand-padleren kom i mål på tiden 2.26.14 og var aldri i nærheten av å true rekordtiden til Mathias Hamar på 2.18.54 fra 2013.

Syv sekunder bak

Aukland-brødrene vant K2-klassen syv sekunder bak K1-vinneren.

– Det ble et kjempefint race rundt Nøtterøy, hvor vi har vært med i flere år. Padler litt ellers i sommerhalvåret, og denne gangen hadde vi bestemt oss for å padle i K2, sier Anders Aukland.

Han og broren Jørgen leverte flott innsats i det 32 kilometer lange kajakkracet rundt Nøtterøy.

Sprengte tetgruppen

– Vi var i teten hele veien, og i Vrengensundet rykket Jørgen og jeg, som førte til at tetgruppen skrumpet veldig inn og fire båter ble borte, sier han.

Men Johan W. Brekke i K1 fulgte på. Og lot seg ikke hekte av.

– Derfra og inn padlet vi sammen med Brekke. Vi prøvde å kjøre hardt, men Brekke hang på og så ut til å ha full kontroll på oss, sier Anders om tvekampen med Brekk fra Vrengen og til mål utenfor kajakklubben i Nordbyen.

Litt raskere

K1-båtene er litt raskere i vannet enn K2-båtene i en spurt. Og det ble avgjørende om å komme først i mål.

– Vi merket at han kom fort på slutten, i en skikkelig spurt. Og måtte se ham foran oss i mål, sier Anders. Og Jørgen nikker og er enig.

– Det ble flott trening ut av dette, sa Jørgen.

– 2.26.23 er det raskeste jeg har padlet rundt Nøtterøy. Vi hadde lånt en litt rask K2-båt, sier Anders.

K1-vinner Johan W. Brekke (49) var aktiv kajakkpadler som ung.

– Etter mange års opphold begynte jeg på'n igjen for fem år siden og synes Nøtterøy rundt er et fint løp. Det ble en kamp mot Aukland-brødrene denne gangen, sier han.

Tilbake på ski

For Aukland-brødrene var dette som en vanlig treningsøkt.

– Det går fremover med beinet etter å ha drevet mye alternativ trening. Sykling for eksempel, og kajakkpadling sammen med Jørgen i dag, som er veldig bra trening. Og jeg har såvidt begynt på rulleski igjen, sier Anders.

Han må fortsatt trene alternativt og kan ikke gå for mye på rulleski.

Han regner med å være med i langrenn til venteren.

– Det er fullt mulig å komme tilbake etter skade og målet er å gå for fullt til vinteren, sier han.

Det ble et flott Nøtterøy rundt i litt tåke fra morgenen av og ikke alt for varmt. Lite bøler, men med noe motstrøm underveis.