Hadi Srour har signert millionavtale med Team Sauerland: – Han har potensialet til å nå langt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Boksetalentet fra Tønsberg har signert en treårig proffkontrakt med det kjente tyske promotorselskapet Team Sauerland.

DEL

– Jeg vil være boksesportens ansikt utad i Norge, og med Sauerland bak meg, skal vi lage stor ståhei. Det er ingen business som show business, sier Hadi Srour i en pressemelding.

Srour er ubeseiret på sine tre proffkamper, og vant sist på poeng under Kai Robin Havnaas stevne i Arendal i begynnelsen av mars.

I påskeuken bekreftet Srour, som representerer Tønsberg-Kameratene, at han er signert av Sauerland, noe som gjør han til Havnaas rekkekamerat i promotorselskapet.

LES OGSÅ: Hadi sikret seg ny kongepokal: – Neste år går jeg opp enda en vektklasse

Totalramme på en million

Team Sauerland offentliggjorde nyheten også på egne nettsider. Der står det at Srour har signert en multi-fight-avtale, en relativt gullkantet sådan.

Ifølge Nettavisen har avtalen en totalramme på om lag én million kroner for bokseren som blant annet bokset under begge Cecilia Brækhus' stevner i Oslo Spektrum.

– Jeg er privilegert og ydmyk som kan annonsere i dag at en drøm har gått i oppfyllelse. Jeg har signert min første proffkontrakt med Europas ledende promotion, Team Sauerland. Det er enhver boksers drøm å signere en proffkontrakt, og jeg er en av de få utvalgte som har fått denne muligheten, skriver Srour på sin Instagram-konto.

(Saken fortsetter under bildet)

WALKOVER: Hadi Srour (til høyre) slo ungareren Zoltan Szabo i proffkampi mars i år. Nå har han signert sin første proffkontrakt.

WALKOVER: Hadi Srour (til høyre) slo ungareren Zoltan Szabo i proffkampi mars i år. Nå har han signert sin første proffkontrakt. Foto:

– Fargerik karakter

Srour gikk også kamp på Brækhus' stevne i Bergen i 2017, og er tidligere både norsk og nordisk mester i 64-kilosklassen. Srour har tidligere hatt énkampskontrakt med Sauerland, men skal ha imponert såpass at han nå er belønnet med en kontrakt som i utgangspunktet strekker seg over tre år.

Han blir nå neste nordmann under vingene til promotoselskapet som hadde Cecilia Brækhus i stallen før hun gikk over til sitt eget selskap First Lady Promotion.

– Jeg har blitt imponert over hva jeg har sett av Hadi hittil. Han er en fargerik karakter, både innenfor og utenfor ringen. Dette kombinert med personligheten og bokseferdighetene hans, er jeg sikker på at han har potensialet til å nå langt, sier Nisse Sauerland i en pressemelding.

LES OGSÅ: Fetterne Hadi og Amin skulle møte hverandre – men de nektet å slåss: – Utrolig surt

Nå blir Srour andre nordmann i stallen til selskapet som ifølge deres hjemmeside har både Arthur Abraham, Mikaela Laurén og Klara Svensson i stallen.

– Vi skal ha det gøy og leke oss på veien, men holde fokus på det som er viktig, for det er én ting som gjelder i dette gamet og det er hva som skjer i den firkantede ringen. Det er det eneste som betyr noe, skriver Srour videre på Instagram.

Satser mot OL

I følge VG går ikke profflivet ut over Hadi Srours satsing mot OL i Tokyo i 2020.

– Jeg har tatt med i forhandlingene at jeg skal få være med i European Games som amatør i juni. Der kan jeg kvalifisere til VM, og deretter til OL. Sauerland synes bare det er kult, sier Srour til VG.

Han har vekslet mellom tilværelsen som amatør og proff de siste årene. Det vil TK-bokseren altså fortsette med. Å kvalifisere seg til OL, er derimot ingen lek. Nåløyet er trangt.

– Det er 90 prosent sjanse for at jeg klarer VM. Jeg er en jævlig god amatørbokser. Jeg mener det er gode sjanser for OL også, men det avhenger litt av trekningen. Kvalifiserer jeg til OL, så reiser jeg uansett hva som skjer med proffkarrieren, sier Srour til VG.

Også Sauerland støtter Srours satsing mot OL.

– Hadi har vært åpen og ærlig om at han vil oppnå drømmen sin, og jeg synes OL bør være dem første drømmen til alle unge fightere. Først OL, og så VM-tittel, sier promotor Nisse Sauerland til VG.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags