Landslagssjefen om Johanssons (19) 1500 meter: – Oppsiktsvekkende

ENNÅ JUNIOR: Allan Dahl Johansson kan komme til å gå seniorverdenscup denne sesongen, etter sterke rsultater allerede.

ENNÅ JUNIOR: Allan Dahl Johansson kan komme til å gå seniorverdenscup denne sesongen, etter sterke rsultater allerede. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk skøytesport kan ha en ny stjerne på trappene. Juniorløper Allan Dahl Johansson fra Tønsberg knuste nylig Håvard Bøkko på 1500 meter.

DEL

19-åringen, som har 1500 meter som sin beste distanse, leverte kruttsterke 1.47,75 under ordinære forhold under norgescup i Vikingskipet på Hamar søndag. Det var sekundet raskere enn veteranen Bøkko, som endte på annenplass.

– Veldig oppsiktsvekkende av en junior og en ekstrem rask tid, er landslagssjef Sondre Skarlis reaksjon når NTB spør om hva han synes om 19-åringens prestasjon.

LES OGSÅ: Banket Bøkko

Johansson er med i Aktiv Skøyteklubb i Oslo, men er opprinnelig fra Tønsberg.

Han forteller at Johansson er flyttet opp på elitelaget og har trent med A-karene siden i vinter, til tross for at han kun holder junioralder ennå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Landslagssjef Sondre Skarli kaller juniorløper Allan Dahl Johanssons tid på 1500 meter for oppsiktsvekkende. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Landslagssjef Sondre Skarli kaller juniorløper Allan Dahl Johanssons tid på 1500 meter for oppsiktsvekkende. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Verdens beste juniorløper?

– Vi så potensialet i ham i vinter, og han har tatt steg for hver samling. Han har som mål å vinne junior-VM og er kanskje verdens beste juniorløper, sier landslagssjefen.

Skarli holder 19-åringen som høyaktuell for verdenscuplaget og skryter av den mentale styrken til løperen som representerer Aktiv Skøyteklubb i Oslo.

– Han er veldig sterk mentalt, veldig fokusert, dedikert og arbeidsvillig.

LES OGSÅ: Allan suveren i bestefars hjemby

Allsidig

Landslagssjefen nevner Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen, som også har vist svært lovende takter som juniorløpere.

– Men historisk sett har vi ikke hatt veldig mange. Det er bra for seniorene at det kommer en ung junior og banker flere av de beste, sier han og trekker fram 1500-meteren som Johanssons beste distanse.

Han er imidlertid mer allsidig enn at han kun kan prestere på den distansen.

– Han kan også levere på 1000 meter, 5000 meter, lagtempo og fellesstart, vurderer Skarli.

LES OGSÅ: Allan (18) mot nye VM-gull med Tønsberg-hjelp

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags