Opprykksdrømmen brast

OPPRYKKET GLAPP:  Tønsberg Vikings styrte matchen og vant skuddstatistikken klart, men fikk ikke pucken i mål.  Foto: Henrik Sætra

OPPRYKKET GLAPP: Tønsberg Vikings styrte matchen og vant skuddstatistikken klart, men fikk ikke pucken i mål. Foto: Henrik Sætra

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Vikings hadde alt i egne hender før kampen mot Comet, men rotet bort sjansen til å spille i eliteserien neste sesong.

DEL

Man kunne høre en knappenål falle i Vikings-garderoben etter 0-2-tapet mot Comet. Ingen sa et ord – alle tenkte på hva laget hadde i sin hule hånd, men som de mistet i den avgjørende kvalifiseringskampen.

Ettersom Kongsvinger gjorde jobben mot Manglerud Star, blir det 1. divisjonsspill på Vikings neste sesong. Det var ikke vanskelig å se hvor mye dette betydde for spillerne.

– Tungt

– Nå er det tungt. Det er ikke noe annet å si. Det er mye tanker, mye dritt rett og slett, sier kaptein Simen Thoresen.

For første gang denne sesongen endte han uten målpoeng. Når heller ingen av de andre Vikings-spillerne fant veien til nettmaskene, reiste de tomhendte fra Halden ishall.

Thoresen tar sin del av skylden for tapet.

– Grunnen til at vi ikke vinner i dag er fordi vi som skal score mål, ikke scorer mål. Jeg kan ta på meg mye av skylden for at vi tapte i dag, sier han.

– Har egentlig fortjent plassen

Hadde ikke Vikings blitt fratatt de to poengene de tok mot Manglerud Star etter at de ikke betalte overgangsavgiften for to spillere i tide, kunne de ha jublet for opprykk på torsdag.

– Om vi hadde tapt opprykket med tre poeng, kunne jeg ha taklet det. Men vi tapte med to, og de poengene var egentlig våre. Vi har egentlig fortjent å spille i eliteserien, men forbundet tok det fra oss, sier trener Brett Stewart.

Umulig Comet-keeper

Det var ikke sånn at Vikings var dårlige i Halden. De styrte matchen og vant skuddstatistikken klart. Dessuten stod Comets keeper Hampus Baerby som en levende vegg.

– Det er ekstra skuffende fordi vi spilte en god kamp. Comet-keeperen spilte sin livs beste kamp. Vi måtte vinne, og vi klarte ikke å gjøre jobben. Det er veldig synd, sier Stewart.

– Skal grine i et par dager

Flere av Vikings-spillerne bestemte seg i fjor sommer for å bli med ned ett nivå i håp om at det ville bli en snarlig retur til eliteserien. Om Thoresen tar en ny sesong i Tønsberg, er for tidlig å si.

– Man må komme seg litt vekk fra dette her, samle tankene og komme over tapet. Nå skal jeg grine litt i et par dager, og så får vi se hva som skjer, sier Thoresen.

Døren på gløtt

Selv om Vikings ifølge tabellen ikke er kvalifisert for eliteserien neste sesong, har Stewart døren på gløtt dersom Kongsvinger skal ta samme beslutning som vikingene tok før årets sesong.

– Jeg vet ikke hvor god økonomien i Kongsvinger er. Kanskje gjør de det samme som vi gjorde i fjor for å fikse økonomien, men nå trenger vi noen dager til å slappe av, og så tar vi det derfra.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags