Tobias (18) fra Re er vår nye eliteserieproff

TOÅRSKONTRAKT: Tobias Gran var på plass på Åråsen da Lillestrøm SK sparket i gang sesongen tirsdag. Re-gutten har skrevet under på en toårig avtale.

TOÅRSKONTRAKT: Tobias Gran var på plass på Åråsen da Lillestrøm SK sparket i gang sesongen tirsdag. Re-gutten har skrevet under på en toårig avtale. Foto:

Etter tre år i Rosenborgs junioravdeling er Tobias Gran klar for en voksen utfordring: Tirsdag skrev han under for Lillestrøm SK.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Jeg ser fram til å ta steget opp i voksenfotballen, sier Tobias Gran.

Tirsdag sparket LSK i gang sesongen med årets første treningsøkt under Arne Erlandsens ledelse. I den nye spillergruppa trippet en 18-åring fra Re spent rundt.

– Første dag gikk veldig bra, sier en fornøyd Gran som har skrevet under en A-lagskontrakt med to års varighet.

– Jeg tror LSK-fotballen passer meg bedre enn det Rosenborg-fotballen gjorde, sier Gran.

LES OGSÅ: Nå skal Tobias imponere Solskjær

LES OGSÅ: Tobias går til Rosenborg

Angrer ikke

Kjøpmannssønnen (faren er Meny Revetal-sjef Martin Gran, journ.anm.) skapte overskrifter, da han som 15-åring ble invitert til treningsopphold i Liverpool og senere snappet opp av RBK. Spissen reiste fra Revetal til Trondheim for å trene med Norges beste juniorlag. Og angrer ikke på dét.

– Jeg er på mange måter den samme typen spiller som da jeg dro, samtidig som jeg har utviklet meg masse og blitt bedre på alt. Jeg har lært mye av å være i RBK, og jeg er takknemlig for at jeg fikk sjansen. Men nå følte jeg at tiden var inne for noe nytt, sier Gran.

LES OGSÅ: Storspiller i Liverpool

4-4-2-spiss

PÅ HJEMMEBANE: Tobias Gran i aksjon i Bergsåsen før han dro til Rosenborg for to og et halvt år siden.

PÅ HJEMMEBANE: Tobias Gran i aksjon i Bergsåsen før han dro til Rosenborg for to og et halvt år siden. Foto:

I to og et halvt år bodde unggutten i Trondheim, mens han gikk på skole og spilte fotball. Som hurtig bakromsspiss fant han aldri helt plassen sin i RBKs rendyrkede 4-3-3-formasjon.

– Jeg ble ofte brukt på kant, men jeg trives absolutt best som spiss. Det var noe av grunnen til at jeg valgte å gå til LSK. De spiller med to spisser i en 4-4-2-formasjon, sier Tobias Gran.

Håper på debut

Re-gutten er ydmyk før sitt første møte med eliteseriefotball. Han er innstilt på at det kan bli mange kamper på klubbens annetlag i 3. divisjon.

– Jeg ser fram til å ta steget opp fra juniorfotball. Jeg er klar for å bli voksenspiller, og har et mål om å debutere i eliteserien i 2017. Samtidig tar det nok noe tid før jeg blir vant med et nytt spillesystem etter å ha vært i RBK i noen år, sier Gran.

Erlandsen positiv

LSK-trener Arne Erlandsen mener Tobias Gran har muligheter til å spille seg til en plass på A-laget.

– Tobias blir vurdert på lik linje med alle andre i stallen. Er han god nok for eliteserien, er det ikke noe å vente med. Nå er det opp til ham å vise seg fram, sier Erlandsen til Tønsbergs Blad.

Falt for farten

Han sier det var to egenskaper som gjorde LSK interessert i å signere 18-åringen.

– Tobias har stor fart og gode avslutningsferdigheter. Det er viktig i fotball.

Erlandsen mener også LSKs spillesystem kan passe den unge spissen bedre enn det som var tilfelle i Trondheim.

– Han liker seg best i et tospann på topp. Det er slik vi også liker å spille i LSK.

Hotelliv

Den første tiden skal Tobias Gran tilbringe på hotell. Med tiden vurderer han å få seg en leilighet i Lillestrøm. I Rosenborg begynte han på et fireårig løp i videregående skole. Skolearbeid blir det også denne sesongen.

– I LSK har de en lærer som er ansatt i halv stilling. Så jeg kommer til å få oppfølging med tanke på skolearbeidet, sier Tobias Gran.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags