Gå til sidens hovedinnhold

Ask ble akterutseilt. Nå roer han ned.

Artikkelen er over 4 år gammel

Med slapp kropp kom Ask Jarl Tjøm (21) til kort mot sterke konkurrenter i U23-VM. Nå ser roeren fram til ferie.

Ro-VM i Bulgaria ble ingen stor opplevelse for Tønsberg-roeren. Fjorårets femteplass i lettvekt singlesculler kunne han bare glemme å gjenta. Til det var oppladningen for dårlig.

– Etter World Cup-runden i Sveits for halvannen uke siden har jeg stort sett holdt senga. Jeg pådro meg en kraftig forkjølelse og har ikke kunnet trene, sier Ask Jarl Tjøm til Tønsbergs Blad på telefon fra Bulgaria.

Oppsamlingsheat

Etter å ha bommet totalt i første heat onsdag måtte 21-åringen ut i oppsamlingsheat torsdag. Det gikk langt bedre, og en optimistisk Tjøm trodde på ny opptur i fredagens kvartfinale.

– Det virker som det løsnet litt. Så får vi bare se hvordan kroppen responderer i dagene framover. Håpet er selvsagt å komme helt til finalen søndag, sa Tjøm etter torsdagens løp.

Verdensrekord

Men VM-kvartfinalen ble ingen god opplevelse for Ask Jarl Tjøm. Fredag morgen ble han akterutseilt og havnet helt sist i sin kvartfinale. Totalt ble han nummer 21 av 24 båter i kvartfinalene.

– Uken med sykdom rett i forkant av mesterskapet forklarer formen min. Når det er sagt, hadde det vært tøft å komme seg videre selv på en god dag. Jeg har aldri rodd i et mesterskap med så høyt nivå. Det ble satt verdensrekord i en av kvartfinalene, og i mitt heat var de tre beste bare sekunder fra verdensrekorden, sier Ask Jarl Tjøm.

Nå ser han fram til å roe ned med en ukes ferie på Koster, før det blir trening fram mot NM.

- Kanskje blir det også deltagelse i senior-VM i USA med lettvekts dobbeltfireren, men den avgjørelsen er ennå ikke tatt, sier Ask Jarl Tjøm.

Kommentarer til denne saken