Gå til sidens hovedinnhold

Tønsberg-roere imponerte på Årungen

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble mange pallplasseringer og sterke prestasjoner på Tønsberg Roklubbs utøvere i «Forsommerkapproingen» på Årungen sist helg.

«Forsommerkapproingen» er en viktig regatta med tanke på kvalifisering til blant annet senior-EM og juniornordisk, heter det i en melding fra klubben.

I nordisk kvalifiseringen tok Lars Jørann Lindgren og Isak Vartdal-Gjerde en flott annenplass i herrer junior A dobbeltsculler, Kun slått av Jaime N. Aalders og Nicolay B. Yngsdal. Og i en prekvalifisert satsingsbåt fra Kraftsenter Vestfold endte de også på en flott annenplass. Her rodde de sammen med Sturla Mogstad fra Posrgrunn og Nikolai E. Haraldseth fra Sandefjord.

LES OGSÅ: Ask sikter på OL-pallen 

God form

Tønsberg Roklubs elitelandslagsroer Ask Jarl Tjøm viste seg igjen at han er i god form denne sesongen.

Lørdag tok han  igjen en sterk annenplass rett bak OL-medaljevinneren Kristoffer Brun. Kristoffer satte med sitt løp ny banerekord på Årungen, ingen annen lettvekter har noen gang rodd raskere over den banen. Likevel fulgte Ask Kristoffer tett over hele banen og det skilte kun tre sekunder mellom de to ved målstreken.

Søndag stilte de to sammen i tungvekt  dobbeltsculler. Kombinasjonen ror overraskende fort til tross for at de kun har rodd sammen noen få turer. Lettvekterne ble kun slått av fjorårets sølvvinnere fra U23-VM, Oscar H. Stabe og Martin Helseth. Ask og Kristoffer stilte også i tungvekt dobbeltfirer klassen sammen med Petter Svingen og Ola Larsson (alle lettvekt). Her tok de igjen en imponerende annenplass kun slått av tungvekterne Erik Solbakken, Oscar H. Stabe, Martin Helseth og Nils Jacob Hoff.

Veteraner

Adrian Lindgren viser også gode takter og endte på 5. plass i tungvektsklassen i singelsculler.

Arrangørklubben stilte med ro-legendene Alf og Frank Hansen som premieutdelere. De to er blitt godt voksne, men har en imponerende lang merittliste innen rosporten. Rett og slett en ære å få medaljene overlevert av disse roerne.

LES OGSÅ: Roerne stjal showet 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.