Påstandene kommer fram i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv. Der henviser avisen til telefonsamtaler mellom fire eks-jugoslaver som politiet i den tyske byen Bochum har avlyttet, skriver sb.no.

Avlyttet telefonsamtaler

Den tysk-kroatiske hovedmannen Ante Sapina tok i slutten av oktober 2009 inn på et hotell i Sandefjord. Derfra ringte han en mengde telefoner, og ifølge DN.no fanget det tyske politiet opp samtaler vedrørende kampen mellom Sandefjord og Stabæk ti ganger i løpet av et døgn.

Så dukket flere navn opp i samtalen. Sapina sa på telefonen at han skulle møte tre folk som er ansatt i Sandefjord Fotball. Og han hadde 65.000 euro i reisevesken.

Kontakten med Sandefjords folk ble, etter sigende, gjort gjennom en tidligere keeper i Kroatia. Det skal, i følge DN.no, ha vært gruppen med spillere og ansatte med agenter fra Balkan som var involvert.

LES OGSÅ: SF-treneren: – Ingenting rart med kampen

«Vi har halve laget»

Etterpå, ifølge telefonavlyttingen, blir følgende sagt: « Vi har halve laget til Sandefjord».

På lydopptakene ble det avtalt veddemål for over 60.000 euro, rundt en halv million norske kroner. Veddemålet omhandlet utfallet av kampen.

Kampen endte til slutt 1-3, med seier til Stabæk. Det ble tre mål i andreomgang, ett på straffespark til Sandefjord. Det var akkurat slik kampfikserne liker det.

– Uforskyldt inndratt

16 dager senere er Ante Sapina tatt i en koordinert politiaksjon. Politiet beslaglegger 3,5 millioner i kontanter og flere luksusbiler. Sapina dømmes senere til fem og et halvt års fengsel, og innrømmet under rettssaken reisen til Sandefjord, pengene og møtet. Men han hevder likevel at kampen ikke var manipulert.

Det gjør imidlertid ikke arbeidende styreleder Gunnar Bjønness rolig.

– Det er noe drit alt sammen. Vi føler vi er helt uforskyldt dratt inn i dette. Jeg er så teit og naiv at jeg trodde slike ting ikke ville skje i en liten klubb som Sandefjord, sier han.

Mistenker ingen

Han presiserer imidlertid at klubben aldri har fått informasjon eller henvendelser fra politi eller forbund vedrørende kampfiksing.

– Vi har ingen grunn til å mistenke noen, men har det skjedd, er det så langt unna det jeg som person og klubben som forening står for som det er mulig å komme, sier Bjønness.

«Nebo» føler seg svertet

SFs tidligere assistenttrener Nebojsa Novakovic fortviler over at hans navn er dratt inn i etterforskningen. Han sier han er helt uskyldig.

– Det er kjempevanskelig. Jeg aner ikke noe om koblingen, og det sverter mitt navn og rykte. Å trikse med kampresultater er jo det aller siste man kan gjøre i fotballivet sitt. Blir man med på det løpet, er det kjørt. Derfor begriper jeg ikke på hvilken måte jeg kan være innblandet, sier han.

Sandefjords Blad har uten å lykkes forsøkt å få tak i Admir Rascic, Fenan Salcinovic og Marciano de Nascimento som alle spilte den omtalte kampen.