Allan suveren i bestefars hjemby

MED BESTEFAR: Allan Dahl Johansson og bestefaren Roar Dahl. Aktiv-løperen syntes det var fint å vinne i bestefaren hjemby. Foto: Even Grinvoll

MED BESTEFAR: Allan Dahl Johansson og bestefaren Roar Dahl. Aktiv-løperen syntes det var fint å vinne i bestefaren hjemby. Foto: Even Grinvoll Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Allan Dahl Johansson fra Osloklubben Aktiv vant fire løp og ble klart best i 16-årsklassen i helgens Vikingløp.

DEL

TØNSBERG: Oslo-gutten med familie i Tønsberg syntes det var gøy å vinne i bestefarens hjemby. Moren Lillian Dahl Johansson er fra Tønsberg og bestefaren er Roar Dahl som har vært aktiv i TTs skøytegruppe i en årrekke.

Stolt bestefar

– Klart jeg er stolt av det Allan har prestert gjennom mange år og følger veldig med på det han er med på. Jeg synes han presterte bra i helgen, sier Roar Dahl.

Allan var i en klasse for seg i den eldste gutteklassen der han fikk tidene 39.48 på 500 meter, 4.16.16 på 3000 meter, 1,15.25 på 1000 meter og 2.01.04 på 1500 meter. Det holdt til fire distanseseire og klar sammenlagtseier i gutter 16 år.

– Jeg gikk fire greie løp, men stevnet her i Tønsberg var først og fremst som en treningshelg med bra tempo, sier Allan Dahl Johansson.

Han gikk veldig bra i enkelte av løpene og var mest fornøyd med 1000-meteren.

– Det er alltid gøy å delta i Tønsberg, ikke minst siden det er bestefars hjemby og moren min er herfra, sier han.

Til ungdoms-OL

Han er med helgens seire klar for det internasjonale Viking Race i Heerenveen i mars, men Allan har viktigere stevner før det. Allerede neste helg skal han delta i junior-NM i Tromsø og han er uttatt til ungdoms-OL i februar.

Han har gjort det bra internasjonalt og kommet på pallen i juniorenes verdenscup tidligere i sesongen. Det gir forhåpninger i ungdoms-OL.

– Jeg satser på å gå et bra junior-NM, men det er ungdoms-OL jeg vil spisse formen til. Det er sesongens mål å gjøre det bra der, sier Allan.

Etter at TT-løperne Vetle Stangeland og Vetle Folland har blitt 17-åringer var arrangørklubben svakt representert i klassene 11 til 16 på Maier Arena. Benedicte Hansen i jenter 15 år var eneste TT-løper i stevnet.

Hun klarte seg bra på de tre korteste distansene hvor hun var blant de fire beste, men fikk det tungt på den avsluttende 1500-meteren.

I rekrutt og gutter/jenter 10 år hadde TT med mange løpere.

– Etter at de to Vetlene er ute av 16-årsklassen er vi i ferd med å få fram mange veldig unge. Men det vil ta litt tid å erstatte de som har vært veldig gode, sier Monica Dahl Semb som er trener for de yngste i TT.

Lite istid

TT har slitt med lite istid i vinter.

– Vi har hatt is kun i to uker og har vært nødt til å reise til Drammen. Det kan vi ikke gjøre med de aller yngste, sier hun.

Helgens Vikingløp samlet 190 løpere. Deriblant var det 20 fra nederlandske STC Rutten.

Fra den nederlandske klubben gjorde Anouk Benedictud og Annemarie Boersma det bra i jenter 16 år der Benedictus vant flere distanser og ble sammenlagtvinner.

Stevnet ble godt gjennomført med flotte isforhold. Det ble notert en rekke glimrende tider og noen nye Vikingløpsrekorder ble det også.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.