Pallen glapp for Vetle

SMÅ MARGINER: Fire tidendeler skilte Vetle Stangeland fra NM-bronse i allroudmesterskapet.

SMÅ MARGINER: Fire tidendeler skilte Vetle Stangeland fra NM-bronse i allroudmesterskapet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Pallan glapp Vetle Stangeland i skøyte-NM på Jevnaker der han pånytt ikke hadde marginene på sin side.

DEL

Hadde han gått fire tiendeler raskere på den avsluttende 10.000-meteren ville pallen vært sikret. Mer skilte det ikke fra NM-bronse i allroundmesterskapet i helgen.

Han fikk tidene 39.69 på 500 meter (5. plass), 7.01.06 på 5000 (2. plass), 1,57.8 på 1500 (4. plass) og 14.26.31 på 10.000 meter (2. plass) som er gode tider i et utendørsmesterskap.

To gode løp

PALLEN: Vetle Stangeland (til venstre) kom på andreplass på 5.000 og 10.000 meter. Her med norgesmester Magnus Haugli på toppen og Kristian Ulekleiv til høyre.

PALLEN: Vetle Stangeland (til venstre) kom på andreplass på 5.000 og 10.000 meter. Her med norgesmester Magnus Haugli på toppen og Kristian Ulekleiv til høyre. Foto:

– Jeg gikk to gode løp, men jeg er for dårlig på de to korteste distansene til å gjøre det bedre i et sammenlagtmesterskap, sier Stangeland.

Han lå på fjerdeplass etter første dagen og hadde forhåpninger om medalje til slutt. Men slik gikk det ikke.

– Jeg gikk en bra 10.000 meter på 14.26.31, men de som slo meg gikk bedre enn normalt på den distansen og holdt meg bak seg. Føler jeg har mer å gå på, og jeg må først og fremst bli bedre på 500 meteren, sier han.

Hjemmeseier

Magnus Haugli fra Jevnaker ble norgesmester på hjemmebane. Han vant foran Kristian Ulekleiv fra Gjøvik og Runar Njåtun Krøyer fra Asker.

Det er ikke første gang Stangeland ikke har marginene på sin side i et mesterskap. I junior-NM for to år siden glapp NM-gullet med minst mulig margin. Han var tusendelen for sent i mål på den lengste distansen.

De beste løperne var ikke med i mesterskapet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags