Vetle (20) har OL i sikte

TALENT: Vetle Stangeland er plukket ut til en talentgruppe med OL i 2022 i sikte.

TALENT: Vetle Stangeland er plukket ut til en talentgruppe med OL i 2022 i sikte. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Det er klart jeg drømmer om OL-gull, det går i hvert fall an å håpe på at mitt toppnivå kan resultere i medalje, sier Vetle Stangeland til Tønsbergs Blad. Nå er han tatt ut til sesongens satsingsgruppe mot OL i Beijing i 2022.

DEL

Tønsbergs Turns Vetle Stangeland er tatt ut av Norges Skøyteforbund til en satsingsgruppe foran OL 2022.

Bakgrunnen for uttaket er hver enkelt løpers nåværende prestasjonsnivå, utviklingspotensial, rolle i treningsgruppene og muligheter for deltakelse i lagkonkurranser (lagsprint og lagtempo), heter det i en melding på skøyteforbundets nettside.

Eneste fra Vestfold

NSF har delt inn gruppa i en sprintgruppe og en distansegruppe. Stangeland er med i distansegruppen, og eneste skøyteløper fra Vestfold.

– Å bli tatt ut til denne satsingsgruppen betyr mye for min egen videre satsing, selvfølgelig. Det er en veldig bra treningsgruppe.

Stangeland er altså tatt ut til distansegruppen.

Langdistanse

– Det er 5000- og 10.000-meter jeg satser på først og fremst, sier 20-åringen – som egentlig er fra Valhalla på Nøtterøy, men nå bor og trener i Oslo.

Han har for lengst vist at han er en svært god skøyteløper, men er også ydmyk i forhold til hva han kan forbedre.

– Jeg kan bli bedre på det psykiske, på å presse meg selv hardere både i trening og i konkurranser. Levere jevnere, altså hver gang i konkurranser, kan jeg også bli bedre på. Jeg har også endel å gå på teknisk, sier Vetle Stangeland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken