Eurosport og TVNorge vil vise OL på norske skjermer, og kanalen kommer til å sende OL-stoff døgnet rundt fra 9. februar til 25. februar 2018. For å få det hele til å gå rundt sender TVNorge og Eurosport 130 personer som skal gi det norske folk de beste mulige TV-opplevelsene fra vinterlekene.

Mikael Flygind Larsen og Eirik Koren fra Holmestrand vil ha hver sin sentrale rolle for henholdsvis skøyter og hele TVNorge og Eurosports sendinger. 

Flygind Larsen skal være ekspertkommentator på skøyter i Pyeongchang.  Koren er ny sportsdirektør for Discovery Networks Norway, og vil ha det fulle ansvar for sendingene fra Pyeongchang. 

Minner og historier

– Jeg har jobbet med så godt som samtlige vinter-OL siden Salt Lake i 2002, etter at jeg kom til NRK i 2000. Og jeg får lede et lag som har jobbet med olympiske leker flere ganger før. Så jeg er trygg på at vi skal kunne levere et minst like godt OL som NRK og TV 2 har levert før oss, sier Koren.

Han forteller at OL-teamet i Discovery har brukt mye tid på å planlegge hvordan de skal formidle at OL handler om mye mer enn en isolert idrettskonkurranse.

– Det er et mesterskap som betyr mye for mange, hvor historier og minner er med på å gjøre det så viktig for oss nordmenn. Og vi ønsker å være med på å skape de TV-øyeblikkene folk husker, sier Koren.

På alle plattformer

I et OL som går av stabelen i 2018 vil øyeblikkene naturligvis ikke bare komme til syne på TV-skjermen, men på alle typer skjermer. Den digitale satsingen er større enn noen gang. Blant annet vil Eurosport Player være åpen og gratis for nye brukere gjennom hele mesterskapet, og det er inngått et omfattende samarbeid med Snapchat hvor et eget dedikert team skal sørge for å fôre konsumentene med OL-stoff.

– De aller fleste øvelsene foregår i det vi definerer som digital prime time, men siden alle øvelser er tilgjengelig på Eurosport player kan man følge alt når og hvor man vil. Vi liker å si at man kan se langrenn til frokost, skiskyting til lunsj og hopp til middag.

Humor, dramaturgi og analyser

Til kvelds vil seerne også få servert et humoristisk skråblikk på lekene. Anne Rimmen og Jon Almaas vil lede kveldsshowet på TV Norge, hvor humor blir sentralt med blant profiler fra kanalen som Espen Eckbo, Calle Hellevang Larsen og Lene Kongsvik,

LES OGSÅ: Amalie (18) skal lage innslag til YouTube fra OL-byen Pyeongchang

Rundt selve konkurransene skal norske og utenlandske sportsprofiler hjelpe til med å gi sendingene en ekstra dimensjon, og sørge for at det er mulig å ta opp den tunge arven fra NRK og senere TV 2.

– Dramaturgien og formidling av følelsene og stemningen vil alltid være det viktigste i konkurransene.  Men smøreeksperter som Morten Hegle Svendsen (bror til Emil og tidligere smøresjef for skiskytterne journ.anm.), eller Lasse Kjus som kjører gjennom løypene vil hjelpe seerne med forklaringer på hvorfor ting skjer.

– I tillegg har vi som en del av et stort internasjonalt selskap også tilgang på utenlandske eksperter, som for eksempel Bode Miller (alpint), Sven Hannawald (hopp) og Peter Forsberg (ishockey). Vi tror det gir seerne økt verdi ved å ikke bare se alt gjennom norske øyne, sier Koren.

- Straffet for feil

Mikael Flygind Larsen er blant de tidligere utøverne som nå bidrar som ekspert. Som deltaker, på 1500 meter i Torino 2006 og Vancouver 2010, og som ekspertkommentator i Sochi 2014, er det naturlig å spørre om hvordan OL oppleves fra hver sin kant. Selv om ingenting kan måle seg i å delta som utøver ser han flere likhetstrekk med jobben han skal gjennomføre igjen nå.

LES OGSÅ: Mikael blir TV-ekspert under OL 

– Begge deler er stort å få være med på. Det er likhetstrekk i form av at man merker at OL er mye større enn alt annet, også for mediefolk, man er avhengig av å levere og blir umiddelbart straffet for feil, sier han.

– Det er fire år siden sist så det er litt nerver igjen, men jeg gleder meg først og fremst til å komme i gang, og når man først er i gang så går det fort og man tenker ikke på hvor hektisk det er.

Den uvant store oppmerksomheten gir helt konkrete føringer for hvordan han forbereder seg på kommentatorjobben. Listen må, ironisk nok, legges litt end.

Ikke bare til menigheten

– Vi snakker til mange flere mennesker nå enn for eksempel World Cup, hvor det hovedsakelig er de som er skøyteinteressert fra før som ser på. Nå må vi være bevisst på at vi ikke bare snakker til menigheten, og på en måte som gjør at folk flest forstår det, sier Flygind Larsen.

Den tidligere skøyteløperen vil likevel bruke sin kunnskaper og kontakter for alt det er verdt, nettopp for å gi seerne det lille ekstra.

– Jeg har en fordel i at jeg følger med og er oppdatert på tilstanden, jeg har mange kontakter i miljøet og snakker mye med løperne og trenerne. Det prøver jeg å bruke til å informere om ting folk flest ikke vet om.

Eirik Koren er enig i at nettopp dette er en hårfin balansegang.

– Det er krevende å finne balansen med å formidle på en måte som ikke er for banal, og heller ikke for nerdete. Men vi tror på at alle er interessert i forklaringer på hvorfor ting går som de går, sier han.

Tror på to, drømmer om fire

35-åringen er optimistisk med tanke på at han kan få muligheten til å formidle jubelscener og stolte øyeblikk til det norske folk fra skøytearenaen. Attpåtil på tidspunkter som til tross for et mesterskap på andre siden av kloden er gunstige norsk tid (fra 12 til 16).

- Det har gått kjempebra for de norske hittil i sesongen, så jeg har en forhåpning om to medaljer og en drøm om fire. Under to vil være skuffende, sier Flygind Larsen og legger til at han har mest tro på lagtempo hos gutta samt Håvard Lorentzen på 500 og 100-meter og Sverre Lunde Pedersen på 1500 og 5000-meter.