Sisteårsjunioren vant tre gull- og en sølvmedalje i mesterskapet.

Det ble gull i mønster, der han etter seks runder slo en polsk utøver i finalen. Gull ble det også i lagmønster, der Norge i finalen slo Russland. I tradisjonell sparring ble det ny gullmedalje. Her stilte han sammen med Eirik Rafn Hansen fra Røyken. De to slo en polsk duo i finalen.

Sølvmedaljen kom i lagsparring, der Norge måtte gi tapt for Polen i finalen.

– Over all forventning

– Et mesterskap over all forventning. Jeg hadde ikke drømt om at det skulle gå så bra som dette, sa hovedpersonen selv etter hjemkomsten.

– Aller best smakte nok gullet individuelt, i mønster. Det er noe helt spesielt å vinne alene, og i denne grenen var deltakerne mange og konkurransen dermed ekstra tøff, med mange kamper. Men det var selvsagt veldig gøy å vinne de andre medaljene, også, sa 17-åringen.

Dette var hans siste store mesterskap som junior. Og målene er klare for fortsettelsen.

– Seniorlandslaget neste

– Det blir å forsøke å ta seg inn på seniorlandslaget. Et tøft mål, men innsatsen i EM gir ekstra sterk motivasjon foran den jobben som nå må gjøres, sier Andreas Moser, som har drever med taekwondo i seks år.

– Utrolig gøy at han fikk full klaff. Han har trenet lenge og målrettet, og han var godt forberedt. Og treningsopplegget har gitt fantastiske resultater, sier Truls Hotvedt, som er en av de norske landslagstrenerne.

Lokale medaljevinnere

Norge sikret seg hele 7 gull, 11 sølv og 10 bronsemedaljer i mesterskapet. Og Andreas Moser var ikke alene om å være medaljevinner fra Tønsberg Taekwon-do Klubb.

I tillegg ble det nemlig også sølvmedaljer til seniorene Lavin Kordu og Trane Malmin, som var med på å ta sølv i lagmønster. Videre ble det bronsemedaljer til Kristin Bolstad Johansen og Christine Hagatun, som var med i lagsparring, senior damer, i EM i Skövde.

– En stor opptur

– Prestasjonene og resultatene i EM var over all forventning, både for Tønsberg og for Norge, summerer Truls Hotvedt etter mesterskapet.
– Vi ble nest beste nasjon av 26 deltakerland. Bare Polen var bedre. De sikret seg blant annet 20 gullmedaljer. Men vi nærmer oss Polen, også, sier Hotvedt.

Norge stilte med 15 juniorer, 30 seniorer samt 59 ivrige supportere i mesterskapet i Sverige. Til sammen deltok det 820 utøvere i EM.