TØNSBERG: Nesten 200 barn i alderen 9–15 år var i aksjon under det tradisjonsrike friidrettsstevnet. Stevneleder for vertsklubben TFIK, Tom Werner Olsen, var storfornøyd.

– Dette er en perfekt dag for friidrett. Vi var lenge litt usikre på hvor mange som ville være med, men påmeldingen tok seg veldig opp da fristen nærmet seg.

– Høy aktivitet, deilig vær og fornøyde barn – dette kunne nesten ikke blitt bedre, smiler Olsen.

Fornøyde barn

Det ble konkurrert i alt fra 60 meter løping til kulestøt og lengdehopp. De fleste deltakerne var i løpet av dagen med i flere av øvelsene. Håvard Dale Foyn Skovly fra Tønsberg deltok blant annet i lengdehopp og 60 meter.

– Moro med seier på 60-meteren. Jeg synes jeg gjorde et godt løp, og forholdene var veldig fine. Friidrett har jeg drevet med lenge, og jeg synes det er gøy å være med på store stevner som dette, sa Skovly før han gikk på andre enden av anlegget for å gjøre seg klar til lengdehoppkonkurransen.

Også Erling Egtvedt (9) fra Nøtterøy var godt fornøyd etter sin 60 meter, selv om pallplassen uteble:

– Jeg synes det er veldig gøy å løpe. I dag har jeg også vært med på lengdehopp, men løping er bedre. Jeg havnet litt midt i haugen, men det var veldig gøy å være med, forteller en litt andpusten Erling etter målgang.

Tradisjonsrikt stevne

Kristinalekene har blitt arrangert i Tønsberg hvert år siden 1969. En viktig tradisjon for den lokale friidretten, mener Olsen.

– Jeg deltok selv på slutten av 70-tallet. Den gang ble det arrangert over to dager, men med årene har vi bestemt oss for å korte det ned til kun én dag. Det fungerer veldig fint. Veldig gøy å få ta del i jobben med å holde tradisjonen ved like nå 45 år etter oppstarten, sier han.

Lokalt fokus

Blant de 200 barna som deltok kom de fleste fra klubber i Vestfold, med unntak av noen innslag fra Drammen, Kristiansand og andre store byer på Sør-Østlandet.

– Vi beskriver Kristinalekene som et nasjonalt stevne, men det er ikke til å legge skjul på at det er et arrangement for de lokale klubbene. Forrige helg arrangerte vi Tønsberg Grand Prix her på anlegget. Det var et stort internasjonalt stevne med mange store navn på deltakerlisten. Kristinalekene retter fokuset mer mot unge utøvere fra lokalområdet. Nok et suksessfullt arrangement dette året, gjør at jeg og alle de som har hjulpet til med å gjøre denne dagen så bra, gleder oss til Kristinalekene også i årene fremover, avslutter Olsen.