Flint-jentene sikret ny kontrakt i debutsesongen i eliteserien, men tross mer erfaring er det ingen i klubben som tror neste sesong blir noe enklere.
– Det andre året er like tøft. Vi vet for eksempel ikke hvor gode de nyopprykkede lagene blir, sier trener Pål Oldrup Jensen.

Del på Facebook

Mange forandringer

Flere spillere har forsvunnet siden sesongslutt. Pia Narvesen, Marte Holand Pettersen, Inger-Sofie Heieraas, Line Eftang, Solfrid Sundet Karlsen og Elisabeth Krauss Amundsen er alle borte, dessuten flytter Hilde Hørthe Kamperud til Trondheim til høsten.
Nye er Randi Sulland, Camilla Beck og Katinka Kjølstad, i tillegg til Marte Oldrup Jensen og Kathrine Dingstad som er flyttet opp fra egne rekker. Martine Rønning hospiterer med A-laget to-tre ganger i uken.

– Noen viktige brikker er borte, men jeg ser likevel en positiv utvikling. Vi jobber fremdeles med et par forsterkninger, i første rekke på linje og målvaktsplassen. Og får vi Marianne Iversen skadefri en hel sesong blir det nesten som en ny signering, mener Oldrup Jensen.

Bakspiller Martine Hovden fra Fredrikstad har trent med Flint, og kan være på vei.
– Vi er i dialog med henne, og mye avhenger av om hun kommer inn på politihøyskolen i Stavern, forteller treneren.

Sterkere

De første testene i oppkjøringen viste at jentene ligger lenger fremme på styrke og noe bak på utholdenhet i forhold til på samme i fjor.

– Erfaringen fra i fjor sier at vi må bli sterkere, og vi har fremdeles en jobb å gjøre med alt det fysiske. Derfor trener vi også enda mer på det i år, sier Oldrup Jensen.

Det betyr fire-fem løpeøkter pluss tre med styrke, hvorav to av disse er felles.
– Frem til sommerferien blir det mindre håndballtreninger enn i fjor, sier treneren som er meget fornøyd med responsen fra spillerne.
– Jentene viser en enorm guts og trener veldig bra.

Teambuilding

Hardkjøret til tross, det blir også tid til hygge i den tøffeste perioden. Nylig var jentene samlet til teambuilding. Spillerne ble delt inn i fire lag, og først syklet de en slags natursti fra Flinthallen via Vallø Kapell, Oseberghaugen, Åsgårdstrand Hotell, Borre Kirke og Bakkenteigen. På hver stopp var det innlagte poster med alt fra quiz om politikk til smakstest av krydder. Vel framme var det styrketrening og klatring i vegg på Bakkenteigen Campus. Noe som etter humøret å dømme var et populært tiltak.

– Det er kjempegøy. Dette er et veldig bra for å få inn de nye i spillergruppen slik at vi alle blir bedre kjent, sier Tina Larsen.
Helgen ble avsluttet med grilling og flere sosiale aktiviteter i Flinthallen. Treneren var meget godt fornøyd med utbyttet av samlingen.

– Det er en fin blanding av god fysisk trening og teambuilding. Jentene får nye roller, og blir dermed kjent med hverandre på en annen måte. De som er best og tøffest på håndballbanen er ikke nødvendigvis det i klatreveggen. Når alle får vist frem ulike kvaliteter og ferdigheter skaper det jevnbyrdighet i spillergruppen, mener Oldrup Jensen.