Han får årets Kristina-statuett

Kristoffer Skjelland er tildelt Tønsbergs Blads ærespris, Kristina-statuetten, for 2009. Det krever litt jubel ... Foto: Harald Strømnæs

Kristoffer Skjelland er tildelt Tønsbergs Blads ærespris, Kristina-statuetten, for 2009. Det krever litt jubel ... Foto: Harald Strømnæs

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

ANDEBU: Skytteren Kristoffer Skjelland er tildelt Kristina-statuetten for 2009.

DEL

Det var en samstemt jury som for kort tid siden bestemte at Andebu-guttens innsats i junior-EM i miniatyrskyting var beste sportslige prestasjon utført av en Vestfold-utøver i 2009.

Skjelland sikret seg ikke bare ett, men hele fire EM-gull i Kroatia i begynnelsen av juli.
Nå sikret han seg altså Kristina-statuett i tillegg.


– Veldig gøy å vinne. Jeg har skjønt at dette er en æresbevisning som henger høyt, og jeg fikk jo høre at jeg var nominert til prisen. Men når sant skal sies har jeg ikke tenkt så mye på det siden den gangen, sier den sindige 18-åringen om juryens avgjørelse.

Vi traff prisvinneren på skytterhuset i Andebu, i full sving med trening. Til vanlig er han å finne i tredjeklasse på toppidrett, skyting på toppidrettsgymnaset på Kongsvinger. Men påsken brukes til ferie hjemme, samt til finpussing av formen foran det forestående NM på luftgevær, som skytes første helgen etter påske, i fjellhallen på Gjøvik.

– Helmatch best

Men det var altså på 50 meter, med rifla, han skjøt seg til Kristina-statuett.

Først sikret han seg seier på 60 skudd liggende. Deretter ble det gull på helmatch, der det skytes 40 skudd i hver av stillingene liggende, stående og knestående.

– Det er helmatchen som henger høyest. Da jeg vant, tangerte jeg også persen min på 1.163 poeng. Den er senere høynet til 1.170 poeng, forteller han selv om EM-innsatsen.

I tillegg til de to individuelle gullmedaljene, vant han også laggull i begge disipliner sammen med sine norske lagkamerater.

På 60 skudd liggende skjøt han 596 poeng, mens persen akkurat da var 597. Nå er også denne høynet, til 598 poeng.

På skyteskole

For Kristoffer Skjelland startet skyteinteressen med skyteskole i Andebu.

– Jeg begynte da jeg var åtte-ni år og lærte det grunnleggende av Tom Moland og Birger Pehrson. Så drev jeg med tradisjonell DFS-skyting fram til jeg skulle starte på videregående. Og siden jeg syntes skyting var artig, ville jeg også gå på en videregående skole der det var muligheter for å trene seg opp til å bli bedre, sier han selv om karrieren så langt.

Men på Kongsvinger dreide det meste seg om luft- og miniatyrskyting.

– Dermed ble det mye mindre av den tradisjonelle skytingen, og fremgangen kom ganske raskt, sier han selv og fremhever lærer Øyvind Sirevåg som den som framfor alt har finpusset detaljer hos ham.

Gull og sølv på luft

I tillegg til de fire EM-gullene på 50 meter, sikret han seg også medaljer i EM på luftgevær i begynnelsen av 2009. I tillegg til laggull ble det her sølvmedalje individuelt.

En stor sesong, altså. Men ikke større enn at han selv fortsatt er forsiktig med målsettingen videre.

– Jeg fortsetter med skyting så lenge jeg synes det er artig, og artig synes jeg det er akkurat nå. I tillegg til NM på luftgevær om snaue to uker er målet i denne sesongen å få delta i VM, som skal skytes i begge disipliner i begynnelsen av august, i München, sier han selv.

Flere mål har han ikke – foreløpig.

– Vi får se hva det blir til etter hvert. Jeg er ikke veldig god til å planlegge, sier odelsgutten og skarpskytteren fra Andebu.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags