Inviterer til skate-galla

DE SMÅ PÅ SKATEBOARD: Her følger de yngste konsentrert med når instruktører Espen Røed Kristoffersen og Adil Dyani (til venstre) gir viktige tips. Bildet er fra fjorårets skateskole. Foto: Privat

DE SMÅ PÅ SKATEBOARD: Her følger de yngste konsentrert med når instruktører Espen Røed Kristoffersen og Adil Dyani (til venstre) gir viktige tips. Bildet er fra fjorårets skateskole. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

80-tallets skateformer, og skolering for de små. Også i år blir det galla på Tjøme.

DEL

TJØME: I morgen skates det løs på Haugsjordet, med skate-galla. Carl Benny Hankegård i Tjøme Skateklubb har samarbeidet tett med formann i klubben, Jan Thomas Låhne, for å sette i gang skatearrangementet.

Hankegård mener at det er behov for et slikt arrangement i området og i skatemiljøet.

– Det som er annerledes med dette arrangementet er at vi har satset på at det skal være noe for alle, forklarer han.

– Dette blir en mulighet for de skaterne som ikke ville stilt i konkurranser ellers, til å prøve seg, sier han.

Bygges ut

Skate-gallaen viste seg å være en suksess i fjor, og suksessen skal ha gode muligheter for utvikling, ifølge Hankegård. I år har klubben nemlig bygget ut arrangementet ytterligere, slik at det er enda mer å by på for gjestene. Og slik skal det fortsette.

– Jeg håper bare at det blir bedre og bedre, sier Hankegård.

I tillegg til skatekonkurranser vil det også være skateskole i ulike nivåer. Dette har møtt mange positive tilbakemeldinger fra folk i lokalsamfunnet på Tjøme og i skatemiljøet.

– Jeg har inntrykk av at det er mange som gleder seg. Det er særlig mange foreldre med småbarn som skater som er veldig positive, sier han.

80-tallets former

På enhver Skate-galla må det være underholdning, og skateshowet som publikum kan se på lørdag skal fungere som en måte å fyre liv i en mindre kjent skateform.

– Litt av målet vårt med dette arrangementet er å rekruttere flere skatere til de store rampene, sier han.

Skating på de store rampene, «Vert-skating» hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, men har mistet mange følgere til fordel for «Street-skating». Hankegård vil bruke Skate-gallaen som en arena til å fyre liv i «Vert-skating» igjen.

– Utfordrende

– Det er få steder i Norge hvor det finnes ramper som disse. Det er mer utfordrende, og det er nok derfor Vert-miljøet er lite. Street-skating er enklere, men vi har lyst til å inspirere flere til å bruke de store rampene.

Rampene skal bli godt brukt på lørdag under skateshowet – da stiller noen av de beste skaterne i området med Skateshow.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags