– Klart jeg ble skuffet over å måtte reise hjem

Keeper Tobias Holmen Johansen rakk en snarvisitt hjemom barndomshjemmet på Teie før oppkjøringen til høstsesongen startet med Kongsvinger. 18-åringen fikk ikke ny kontrakt med Manchester City. Foto: Sven-Erik Syrstad

Keeper Tobias Holmen Johansen rakk en snarvisitt hjemom barndomshjemmet på Teie før oppkjøringen til høstsesongen startet med Kongsvinger. 18-åringen fikk ikke ny kontrakt med Manchester City. Foto: Sven-Erik Syrstad

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TEIE: Managerskiftet stoppet Tobias Holmen Johansens (19) engelske eventyr. Nå har Manchester City-spilleren skrevet under på en treårskontrakt med Kongsvinger.

DEL

– Klart jeg ble skuffet over å måtte reise hjem. Jeg har trivdes godt og hatt det veldig bra i Manchester, sier Tobias Holmen Johansen.

Hjemme i hagen til familiens hus på Teie snakker han ut om tiden i Premier League-klubben – og om sine nye framtidsutsikter i norsk eliteserie.

– 1. juli går reservelagskontrakten min med City ut. Det blir litt rart å ta farvel med miljøet. Det er jo på en måte der jeg har blitt voksen, sier Tobias.

Fikk sparken

Da Manchester City nylig startet sommerrengjøringen, fikk Tobias Holmen Johansen beskjed om at han ikke lenger var en del av klubbens inventar.

LES OGSÅ: Kan debutere for City

LES OGSÅ: Endelig lagkamerater i City

– Det var selvsagt kjedelig, men i Kongsvinger vet jeg at jeg blir satset på – og det er topp å trene sammen med en så rutinert keeper som Thomas Myhre, sier Tobias.

Han var med i A-troppen til Manchester City fire ganger – og reiste med stjernegalleriet til bortekamper. Spilletid ble det aldri på Citys førstelag. Men Tobias voktet målet flere ganger for reservene.

– Sist sesong fikk jeg signaler om at jeg skulle få et nytt kontraktstilbud, sier Tobias.

LES OGSÅ: Venter på vinduet

Det var før Mark Hughes ble sparket som manager i desember i fjor. Exiten kom ikke som noen ingen julegave for Tobias Holmen Johansen. Inn kom italienske Roberto Mancini med sine tanker og ideer. Tobias var ikke med i dem.

– Ting endret seg mye da Hughes forsvant, sier Tobias.

Brødre i buret

Eventyret startet ved en tilfeldighet. For det var lillebror Eirik – også han målvakt – som var invitert av storklubben til å trene en ukes tid. Så brakk Eirik et bein i foten like før avreise og ble satt ut av spill, men familien dro likevel til Manchester. Der fikk i stedet Tobias sjansen mellom stengene. Han gjorde et så godt inntrykk at det senere resulterte i kontrakt med Citys ungdomsakademi.

LES OGSÅ: Lillebror blir i City

Han var bare 17 år da han flyttet fra Teie til Manchester. Den første tiden bodde han hos en vertsfamilie, men da lillebror Eirik også fikk kontrakt med City, valgte familien Holmen Johansen å flytte til England for å være nær keeperbrødrene.

– De siste to årene har jeg bodd sammen med mamma og de tre lillebrødrene mine i en leilighet i Manchester. Det har vært veldig fint, sier Tobias – som også møtte kjæresten Olivia under oppholdet i byen. Nylig tilbrakte paret en uke i Syden, før Tobias måtte hjem for å stille på trening med Kongsvinger.

– Hun har ett år igjen på skolen og skal fortsatt bo i Manchester, sier Tobias.

Selv håper han å bli ferdig med videregående skole i løpet av oppholdet i Kongsvinger. Skolegangen ble avbrutt da drømmen om England lokket.

Til de dype skoger

I mars ble han lånt ut til Kongsvinger, fikk sin eliteseriedebut borte mot Start og spilte de to første NM-rundene for KIL. Nå er overgangen blitt permanent.

I tre år skal Tobias vokte buret for klubben fra de dype skoger. En rimelig stor overgang fra metropolen Manchester.

– Hehe, kanskje det er like greit å være et litt rolig sted når man skal bli god i fotball. I Manchester var det jo så mange fristelser. I Kongsvinger kan jeg bare fokusere på fotball, sier Tobias.

Med treårs arbeidsavtale, god årslønn og bare fotball på timeplanen er 19-åringen fotballproff god som noen. Men Tobias Holmen Johansen legger ikke skjul på at planene strekker seg ut over Norges grenser.

– Drømmen om profflivet utenlands er ikke død!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags