Det er hektisk i morgentimene. De siste dagene har mange meldt seg som frivillige, og det nærmer seg klappet og klart for maratonlørdag i Holmestrand.- Nå er straks alt klart til start. 180 frivillige har stått på, spesielt de siste dagene. Det er helt fantastisk hvor mange som vil hjelpe til, sier arrangør Janne Hjelmtvedt fra Holmestrand idrettsforening.
LES OGSÅ: Samtlige ordførere støtter Holmestrand maraton
Hun er klar for det hun kaller en real løpsfest.

1700 løpere

– 1700 løpere har meldt seg på. De som skal løpe halvmaraton og maraton stikker først ut klokka 11, før mosjonsløpene fem og ti kilometer, og de som skal gå fem kilometer starter klokka 14. I går ble hele løypa feid med koster. All grus skal være fjernet, sier Hjelmtvedt.

LES OGSÅ: Friidrettsforbundet vil stanse Holmestrand maraton

I tillegg skal flere unger delta på det som for mange nok er jakten på årets aller første medalje. Der er påmeldingen i gang, og holder åpent fram til start klokka 10.30.

– Barnas løype går fra Kullboden noen hundre meter langs brygga til målområdet. De yngste får starte hele løpsfesten, og vi håper mange kommer til Holmestrand sentrum i dag for å være med. Ta med flagg og heiarop, for dette blir moro, sier Hjelmtvedt.

Egne p-vakter

Hun har en egen parkeringsgruppe, som har full oversikt over plasser i sentrum og fjellet.

– Parkeringsvakter anviser plass, men for dere som kan ta tog, buss eller sykkel, er det en god idé. Nå ser det dessuten ut til at regnværet holder seg borte nå på formiddagen. Vi håper det ikke kommer før til kvelden, men det kan nok hende det blir litt regn i håret på noen av løperne i mosjonsløpet. Det tåler vi, ler Hjelmtvedt.

LES OGSÅ: Friidrettsforbundet: – Vi beklager

Startnummerbua på Torvet er åpent hele dagen. Deler av overskuddet går til organisasjonen Aktiv mot Kreft, som jobber for å etablere et såkalt pusterom på Sykehuset i Vestfold. Dette er et aktivitetsrom for kreftsyke.

LES OGSÅ: Legger opp til løpefest

– Hovedmålet med Holmestrand maraton er å få flere opp av sofaen, for aktivitet er oppskriften på god helse, har arrangør Tomas Pinås tidligere uttalt til Tønsbergs Blad.

Send bilder til tb.no

Hvis du merker bildene dine med #tbno, får du maratonbildene dine på tb.no-siden.

Du kan også laste opp bildene dine her: