– De er kjempeflinke til å stille opp, sier Thomas Gjessing om Nøtterøys A-lagsspillere.

Viktig for rekrutteringen

Gjessing er arrangementsansvarlig i Nøtterøy Bredde, som er den delen av klubben som omfatter de yngste lagene opp til og med G15, og alle jente- og damelagene.

Del på Facebook

Lørdag fikk han se at prøveprosjektet han har stått i spissen for, Mikscup, gikk av stabelen i Hårkollhallen. Her hadde Nøtterøy Bredde invitert G11-spillere fra ulike klubber til å mikses sammen til nye lag.

– 48 spillere fra klubbene Nøtterøy, Flint, Tønsberg Turn, Teie og Ramnes er blitt mikset sammen til fem lag, hvor hvert lag har en av Nøtterøys A-lagsspillere som trener, forklarer Gjessing som håper denne cupen kan bli et årlig arrangement, og ikke bare for 11-åringene.
Han forklarer at en slik cup er viktig i arbeidet med rekrutteringen, og sier at Nøtterøy Håndball og A-lagsgutta skal ha skryt for det arbeidet de gjør.

– Flere av spillerne deltar på yngre lags treninger, også i andre klubber enn Nøtterøy. Og jeg vet at når klubben forhandler med nye spillere om kontrakt, så er det en del av avtalen å hjelpe til med rekruttering, sier Gjessing.

Lot seg imponere

Johnny Jensens mikslag vant tre kamper og tapte en. Etterpå var de storfornøyde med opplegget.

– Det var gøy å spille med noen du ikke har spilt med før, sier Teie-spilleren Erlend Andersen.
Teie-spilleren William Kjørum og Ramnes-spilleren Truls Hvitsten synes det var spennende og lærerikt å ha Jensen som trener for en dag.

– Han er veldig flink, skryter Truls.

Jensen selv understreker hvor viktig det er at A-lagsspillerne stiller opp på slike arrangementer.

– Jeg husker selv når jeg var ung og en fra A-laget kom på treninger og liknende. Det betydde mye, og var veldig motiverende, forteller han.
Han skryter av spillernes ferdigheter og samarbeidsevne.

– Det er mange gode guttespillere her, og flere har imponert meg. I tillegg synes jeg de har vært kjempeflinke til å vise at de kan spille på lag med noen de aldri før har spilt med, sier Jensen.

Viktigst å slå Jensen

Også A-lagsspillerne Jonas Rennemo og Viktor Olofsson synes det er gøy å kunne være med å bidra.

– Det er alltid gøy å gi noe tilbake til yngre spillere og foreldre, sier Olofsson.

Begge to er enige om at en slik cup ikke bare er en konkurranse mellom spillerne, men også blant A-lagsspillerne på trenerbenken.

– Konkurranseinstinktet slår inn, smiler Rennemo.

– Men jeg tror det er ekstra morsomt for de unge når vi også er engasjerte, legger han til.

For de to er det ikke noe tvil om hvilken lagkamerat det er morsomt å vinne over.

– Johnny Jensen, helt klart. Han er så stor i kjeften, og når han vinner så går det en hel uke før seiersrusen er over, sier Rennemo og Olofsson med et smil.
Rennemos lag gikk tapende ut av duellen med Jensen, men den unge juniorlandslagsspilleren hadde en unnskyldning på lager.

– Nå som Johnny har blitt så gammel, så er det greit å gi han noen gleder, ler Rennemo.