Gå til sidens hovedinnhold

NM-isen er på vei

Artikkelen er over 10 år gammel

TØNSBERG: Med bare halvannen uke igjen til NM har Petter Karlsen & Co kontroll på stadionisen i Tønsberg.

– Værforholdene de siste dagene har vært så godt som perfekte for oss, sier Karlsen, som er hovedansvarlig for isleggingen.

– Is i magen

– Vi er i rute, og nå skal det veldig mye dårlig vær til for å ødelegge for oss. For å si det sånn, så har jeg fått is i magen når det gjelder isforholdene til mesterskapet, sier han.
Allerede tirsdag for en uke siden ble kompressorene satt på.

– Mildværet, sammen med at vi vannet underlaget både torsdag og fredag, gjorde at vi fikk lagt en vanvittig god såle. I dag er den godt nedkjølt og holder seks-sju minusgrader, sier han.

Mandag foregikk vanningen slik han ønsket det.

Maler hvitt

– Vi legger en grunnis og bygger opp tykkelsen til rundt en centimeter i løpet av mandagen. Så planlegger vi å hvitte isen på tirsdag. Videre forsøker vi å få streket opp banen i løpet av tirsdagen. Her skulle jeg spesielt ønske meg at vi fikk merket buene i svingene før det kommer noe snø, sier han.

– Når kan stadion ta imot små og store brukere?

– Det bestemmes nok noe av været. Men går alt som det skal, slik det ligger an nå, kan vi åpne til helgen, sier Petter Karlsen.
Forhold som det er nå, med temperatur like under null, og med lite vind, karakteriseres som glimrende, men mange varmegrader og vind er det isleggergjengen ønsker seg aller minst.

Stenges for finpuss

– Blir det noe redusert tilgang til banen i forbindelse med norgesmesterskapet 17.–18. desember?

– Vi kommer til å stenge banen torsdag og fredag foran NM-helgen, slik at vi kan få maksimalt god is til selve mesterskapet. Bortsett fra dette, går det greit å bruke banen på vanlig måte. Vi har ikke noe hokus pokus fore med denne isen i forhold til den vanlige. Men vi nok kommer til å arbeide litt ekstra med prepareringen foran NM. Det betyr høvling og vanning for å få så rett og plan is som mulig, sier Karlsen.

Indre bane på vent

– Hva så med indre bane på Tønsberg stadion?

– Slik det ser ut nå, blir det en stund å vente på isen der. Det vi gjør der nå, er å vanne av og til, for å eliminere støvproblemer fra dette området. Men for å få til skikkelig is, trenger vi stabil kulde og seks-sju centimeter med tele i underlaget. Først når vi har det, kan vi starte isleggingen. Men slik det er foreløpig, vil vannet bare renne rett gjennom underlaget om vi forsøker oss på å legge is der, sier ismesteren på Tønsberg stadion.