Norges første petanque-konger

NORGES STØRSTE – OG NORGES BESTE: Holmestrand har Norges største petanque-klubb, og innehar nå også tidenes første kongepokal i idretten. Fra venstre: Ståle Baksetersveen, med barnebarnet Arielle R. Olsen (4 1/2) på armen, François Soto og Roger Johansen. 
Foto: Anette K. Haldorsen

NORGES STØRSTE – OG NORGES BESTE: Holmestrand har Norges største petanque-klubb, og innehar nå også tidenes første kongepokal i idretten. Fra venstre: Ståle Baksetersveen, med barnebarnet Arielle R. Olsen (4 1/2) på armen, François Soto og Roger Johansen. Foto: Anette K. Haldorsen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: Dette bildet er intet mindre enn historisk. For første gang noensinne har det blitt utdelt en kongepokal i pentaque.

DEL

– Dette er jo egentlig ganske stort. Først og fremst det at petanque-NM fikk dele ut en kongepokal, det er tross alt bare fire år siden vi ble medlemmer av Norges Idrettsforbund. Og så er det jo ekstra gøy å vinne denne første pokalen, smiler Ståle Baksetersveen.

Han og lagkameratene François Soto og Roger Johansen er nybakte norgesmestere i klassen trippel åpen, og landets første kongepokalvinnere i petanque.

Del på Facebook

Fra pølse til pokal

I går ble de tre gjort stas på med både kake og taler på Nedre Gausen kompetansesenter. Til stede for å gratulere var klubbkamerater, banksjef, representanter fra forbundet og Holmestrand-ordfører Alf Johan Svele.

– Det er faktisk akkurat ni år siden vi spilte vår første kamp sammen. Også den gangen deltok vi i NM, og det var faktisk Follo som arrangerte da også, mimrer Baksetersveen.

Resten av mesterskapet har muligens gått litt i glemmeboka.

– Den gangen ble det ikke så mye premier, kan du si. Det ble en pølse i brød som trøstepris, ler Roger Johansen.

Trener videre

Selv om de tre medaljegrossistene har nådd norgestoppen i petanque, har de ingen planer om å kaste inn kula for godt.

– Nei, vi må jo fortsette å trene. Det at vi vant skaper et godt samhold i klubben, og for mange er det nok ekstra morsomt å slå oss. Derfor kan vi jo prøve å motivere andre til å trene enda mer. Vi prøver jo å lære bort det vi kan til de andre i klubben, sier Johansen.

– Ja, men ikke alt, gliser Baksetersveen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags