TØNSBERG: Fireåringen travet 11.0a i finalen og satte dermed ny norgesrekord. Vidar Hop satt i sulkyen, Jan Kristian Waaler trener. Denne duoen vant Grand Prix-løpet for fjerde gang!

En helt utrolig prestasjon. Jan Kristian Waalers kvaliteter som trener er ubegripelig store. Han får fram den ene vinnerhesten etter den andre.

I kvalifiseringen satte Viking va Bene norgesrekord 11.3a. Litt senere på kvelden sørget hesten til Tom Andersen og Claes Sjølin fra Vear, at rekorden forble i Vestfold, og på Waaler-stallen.

Det er fristende å sitere en gammel sportslegende; Viking va Bene, Obi, Conquestador BR og Lionel; VI har slått dere alle sammen!

Spesiell hest

– Papagayo E er var i munnen, slik har han vært hele tiden. I tillegg fikk han kjevebrudd i påsken, men heldigvis så har det gått bra. Det er sterkt av hesten etter så lang løpspause å komme tilbake og alt klaffer. Papagayo E må kjøres med silkehansker. Nå har vi vunnet dette løpet fire ganger de siste ni årene og det blir bare mer og mer moro for hver gang, stråler en stolt og glad Ramnes-trener, Jan Kristian Waaler.

LES OGSÅ: Stødig fra Flåten

Vidar Hop var rørt til tårer under seremonien, men etter et lite avbrekk la Hop vekt på at han var lykkelig over å få være en del av Waaler-teamet.

– Vi stoler på hverandre og har en god dialog. Papagayo E har stor hjerte- og lungekapasitet.

Løp for kreftsaken

Med seier i kvalifisering og finel ble det 330.000 premiekroner til eierduoen Tom Andersen og Claes Sjølin.

Hesten til Vear-karene rundet fredag 1,2 millioner kroner innkjørt på bare åtte starter. I forkant av løpene hadde de tatt en utfordring fra Lionel/Gøran Antonsen og meldte at ti prosent av Papagayo Es premiesum denne løpsdagen skulle gis til barneavdelingen på Radiumhospitalet.

– Vi synes dette var et veldig fint tiltak. Claes og jeg ble straks enige om at vi ville gjøre det samme og nå ble det altså 33 tusenlapper til det gode formålet. Jeg ble selv kreftoperert for tjue år siden, sier medeier Tom Andersen.

– En utrolig flott hest dette. Han har veldig stor kapasitet, sa en svært beveget oppdretter Egil Stensrud fra Melsomvik i etterkant av Papagayo Es rekordoppvisning.

Programmet spikret

– Hva er programmet videre for denne supertraveren nå?

– Planen er at nå skal hesten ut i NM på Biri i begynnelsen av august. Deretter venter derbykvalifiseringene og forhåpentligvis en plass i hovedløpet først i september. Går det slik vi vil og ønsker så har vi etteranmeldt hesten til Grosser Preiss von Deutschland tidlig i oktober, der førstepremien er 100.000 euro. Papagayo E ble etteranmeldt til det løpet, informerer Tom Andersen.

LES OGSÅ: Frode Hamre fra første steg

To til Kolle

Lars Anvar Kolle sørget for en skikkelig smell i det andre kvalifiseringsløpet da han vant overraskende med L’orage, som måtte nøye seg med femtepremien i finalen. Kolle styrte også Spider Bee inn til førsteplass og ble i tillegg til Hop og Westergaard dobbeltvinner blant sjåførene denne kvelden.

Sistnevnte vant med to stallhester, superraske og gode Teddybear Song samt Lythonia i avslutningsløpet.

Folkehesten Drammen er en tøff variant. Nå tok den fireårige hingsten sesongens tredje seier og pyntet på rekorden til 27.5v.

Ny norgesrekord

Travrittrekorder er visstnok uoffisielle, men de stråler uansett.

LES OGSÅ: Jarlsberg-løpene fredag 11. juli

I travrittet dundret Vestpol Faxen til tet for Madelen Berås. Sørlandsjenta og Faxen holdt et tempo de øvrige var sjanseløse til å følge. Dermed pyntet de på den gamle rekorden med et helt sekund til glimrende 21.8a/1609 meter.