Tusenvis har sagt sin mening om ny svømmehall – og du har fortsatt muligheten

ENGASJERER: Tønsberg kommune spør nå alle innbyggerne om deres mening om nytt badeanlegg. Over 2.000 har allerede gitt sine svar.

ENGASJERER: Tønsberg kommune spør nå alle innbyggerne om deres mening om nytt badeanlegg. Over 2.000 har allerede gitt sine svar. Foto:

Da Tønsberg kommune ba innbyggerne om å svare på spørsmål om ny svømmehall, ble de overrasket over responsen.

DEL

– Responsen har så langt vært voldsom, sier Magnus C. Martin, virksomhetsleder for kultur, idrett og folkehelse i Tønsberg kommune.

På mindre enn én uke har over 2.000 klikket seg inn og besvart spørsmålene.

– Det er langt over det vi vanligvis opplever. Det er tydelig at saken om nytt folkebad engasjerer, sier Martin.

Spørreundersøkelsen ligger både på Tønsberg kommunes nettside og Facebook-side. Den vil være åpen fram til søndag 24. september.

Her finner du spørreundersøkelsen

Over 500 mill.

Planleggingen av nytt svømmeanlegg i Tønsberg har vært i gang en god stund. Dagens svømmehall er 50 år og sliten i sømmene. Går alt på skinner vil du kunne dyppe tærne i det nye folkebadet i løpet av 2022.

Magnus C. Martin anslår at kostnadsrammen for ny svømmehall vil være godt og vel 500 millioner kroner. Nye Færder kommune har allerede signalisert at de vil være med på spleiselaget. 

SLITEN: Dagens svømmehall i Tønsberg er moden for utskiftning. Her fra øvre basseng.

SLITEN: Dagens svømmehall i Tønsberg er moden for utskiftning. Her fra øvre basseng. Foto:

Når det gjelder hvor badeanlegget skal ligge, er tre alternativer aktuelle: Ved dagens svømmehall, i Messeområdet eller på Stensarmen.

– Vi har som ambisjon å få til en avklaring på tomteplassering og utarbeide en konseptskisse over hvor stort badeanlegget skal være og hva det skal inneholde i løpet av høsten, sier Martin.

LES OGSÅ: Togforsinkelse for ny svømmehall

Som et ledd i det arbeidet ber nå kommunen deg og meg om å komme med ønsker og behov.

– Idretten i Tønsberg har tidligere kommet med et samlet innspill, men nå ønsker vi å høre den enkelte brukers mening. Hva er viktig for deg i et nytt folkebad? spør Martin.

Folkehelse

Undersøkelsen er spredt via SMS til foreldre og foresatte som har elever i kommunens barne- og ungdomsskoler. Men Magnus C. Martin håper at alle innbyggerne engasjerer seg i undersøkelsen.

– Å få på plass et nytt svømmeanlegget handler om folkehelse. Svømming er en av de få aktivitetene hvor deltakelsen øker med alder, sier Martin.

Han bedyrer at svarene fra spørreundersøkelsen vil bli studert nøye.

– Svarene vil gi oss et kjempeviktig underlagsmateriale for det videre arbeidet med hva badet skal inneholde. Vi har ingen interesse av å bygge noe som ikke befolkningen vil ha, sier Martin.

Det nye badeanlegget skal være noe langt mer enn dagens svømmehall.

– Vi snakker om et nytt fantastisk folkebad som kan være med på å utvikle Tønsberg. Et bad som skal tiltrekke seg nye brukergrupper med nedslagsfelt i hele Vestfold. Det vil være et helt annet billettpotensial i et slikt bad i forhold til den nåværende svømmehallen, sier Magnus C. Martin.

LES OGSÅ: Julevasket og klar for godt nytt år

Julevasket og klar for godt nytt år

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags