Helt konge – for andre gang!

Marthin Hamlet Nielsen hever sin andre kongepokal – og setter kursen rett mot nye utfordringer. TK-bryteren har et hektisk program fram mot neste store mål, EM i Georgia i slutten av måneden.

Marthin Hamlet Nielsen hever sin andre kongepokal – og setter kursen rett mot nye utfordringer. TK-bryteren har et hektisk program fram mot neste store mål, EM i Georgia i slutten av måneden. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: For andre gang kunne TK-bryter Marthin Hamlet Nielsen løfte kongepokalen etter et NM. – Litt overraskende, ifølge han selv.

DEL

Det går i ett for Norges kanskje største brytetalent om dagen. Marthin Hamlet Nielsen krysser landegrenser – samtidig som han sprenger egne grenser på brytematta.

Fra et stort stevne i Ungarn gikk veien så vidt innom NM i Oslo. Med seg på veien rasket han med seg både NM-gull og kongepokal, før han satte seg på flyet til Polen søndag morgen.

– Jeg får bruke en dag på å nullstille meg, for det er på’n igjen for fullt i morgen.

Grei skuring

For en utøver som er vant til å måle krefter mot de beste i Europa, var NM grei skuring.

Selv med flere kamper i kroppen, klinket Nielsen til med tre overlegne seire i 96-kilosklassen. Motstanderne var Ståle Abelsen (Bodø), Anders Malmstrøm (Oslo) og Esmail Sodjoudi (Moss).

Resultatet ble et velfortjent NM-gull, som igjen ble kronet med hans andre kongepokal.

– Det var deilig å få kongepokalen. Jeg var ganske tung i kroppen etter alle kampene i det siste, så den kom litt overraskende. Men da er det jo ekstra gøy, sier Nielsen, tre år etter sin forrige kongepokal.

Hektisk program

Til tross for gode resultater her hjemme, har ikke Nielsen tid til å hvile lenge på laurbærene. Nå venter tre hektiske uker fram mot EM i Tbilisi (Georgia) 19.–24. mars.

– Nå er det bare EM som gjelder. Etter det sikter jeg mot VM, som går i Ungarn i september. Og så har jeg jo en kontrakt i Tyskland, så det blir mye kamper, sier en fornøyd kongepokalvinner.

PS: TK stilte med ytterligere to brytere i helgens NM. Philip A. Waksvik tok 8.-plassen i 84. kilosklassen, mens Daniel S. Møllerop fulgte hakk i hæl med 9. plass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags