Småklubbene beholder stemmeretten

FOTBALLTINGET: Fotballforbundet fikk liten støtte fra salen til forslaget om indirekte representasjon.

FOTBALLTINGET: Fotballforbundet fikk liten støtte fra salen til forslaget om indirekte representasjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norges Fotballforbund trakk det omdiskuterte forslaget om indirekte representasjon på fotballtinget etter motbør fra klubbene.

DEL

Klubber fra nivå fire og nedover sto i fare for å miste stemmeretten på framtidige fotballting. Men forbundsstyrets forslag om å endre praksisen for representasjonsretten endte i søppelbøtta.

LES OGSÅ: Fylkets største klubb liker dette forslaget dårlig

Liten støtte

Mange klubber engasjerte seg både før og under fotballtinget på Ullevaal stadion. Lokalt var blant annet Flint kritiske til forslaget.

– Dette handler om hvem som skal bestemme i norsk fotball, sa sportslig leder Espen Røkaas i Flint før fotballtinget i Oslo.

Det ble raskt klart at forbundsstyret hadde liten støtte i salen. Det var ikke bare breddeklubbene som uttrykte motstand. Også styreleder Ivar Koteng i Rosenborg oppfordret delegatene om å stemme nei til forslaget.

Trakk forslaget

Det hele endte med at forbundsstyret trakk forslaget og i stedet ga sin tilslutning til to tilleggsforslag fra NFF Telemark og Astor FK, som ble enstemmig vedtatt.

Disse vedtakene innebærer at NFF-styret skal utrede tiltak for økt og representativ deltakelse på fotballtinget, samt utrede muligheten for at tinget i framtiden kan legges utenfor Oslo og det sentrale Østlandet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags