Gå til sidens hovedinnhold

De hjalp Northug til seier

Artikkelen er over 4 år gammel

Skiløperne fra Oseberg skilag, Eirik Mysen og Aksel Rosenvinge, hjalp Petter Northug til seier i Olavsstafetten i Trondheim 1. mai.

Petter Northugs stafettlag, Mosvik IL, tok en overraskende seier. Mosvik, som i hovedsak består av skiløpere rekruttert av Northug, slo sterke friidrettsklubber som Steinkjer og hovedrival Strindheim i den snaue seks kilometer lange stafetten bestående av sju etapper.

Northug selv løp første etappe (800 meter), mens skiløperne fra Oseberg skilag, Eirik Mysen og Aksel Rosenvinge, løp nest siste (1400 meter) og siste etappe (300 meter), og sikret dermed seieren for laget fra Nord-Trøndelag.

Ordkrig

Anført av Northug har det foregått en ordkrig mellom Mosvik og Strindheim i forkant av løpesesongen. Temperaturen har ikke blitt lavere av at Mysen og rekruttlandslagets Mathias Rundgreen før jul meldte overgang fra Strindheim til Mosvik. Dessuten representerer Northug Strindheim som skiløper.

LES OGSÅ: Eirik var skuffet etter å ha blitt nummer 12 av 12.500 skiløpere 

Stemningen var høy i laget da Mosvik tok første stikk i kampen om Trønderhegemoniet i løping. Neste store utfordring er Holmenkollstafetten 13. mai.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.