Brenne Rødi ledet fra første sving

TO MILLIONER: Brenne Rødi ble Derby-vinner på rekordtid, og sendte grunnlaget opp i to millioner kroner.

TO MILLIONER: Brenne Rødi ble Derby-vinner på rekordtid, og sendte grunnlaget opp i to millioner kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Brenne Rødi overtok føringen ut av første sving i årets hoppederby for kaldblodshestene. Siden ble det aldri spennende.

DEL

BIRI: Til det var Vestfold-hoppa altfor suveren. Ny løpsrekord, 24.5a/2100 meter lukter det elitetraver av.

Johnny Rein fra Horten og Morten Johansen fra Nøtterøy eier den røde, gilde hoppa som forsvarte fjorårets kriterietriumf med glans. Førstepremien nå var på gedigne 375.000 kroner, og Brenne Rødi har nå travet inn to millioner kroner på tjue starter. De to karene har altså ei travermerr som løper inn 100.000 kroner pr. start!

Elitetraver

– Det løste seg jo perfekt for oss i dag, Finnskog Nåja var rask ut, men vi kom enkelt ut og overtok tidlig, melder trener og kusk, haldenseren Jan Roar Mjølnerød.

– Det har nok vært jevnere for Brenne Rødi i år enn det var i fjor, blant annet fikk hun et par skikkelig tøffe løp i Sverige tidligere denne sesongen. Hun var klart forbedret i dag, og tiden over full distanse er jo sterkt. Nå sikter vi mot Oaks på Momarken og Guttorm Brekke-løpet i Drammen senere i sesongen, konkluderer Johnny Rein.

Morten Johansen fra Nøtterøy er også med på moroa.

– Hun ga seg ikke mot mål, selv om det gikk veldig fort. Hun er veldig flink, det er jammen godt jeg tok med tre poser gulrøtter i dag, smiler en glad deleier, Morten Johansen.

BRrrr for en suksess!

Andelslaget BR Invest kjøpte en hel årgang for fire år tilbake av oppdretter Bjørn Rishaug. I årets travkriterium hadde investorene tre hester i finalen, med El Diablo BR som favoritt, men den galopperte inn i første sving. Da overtok El Toro BR/Tom Erik Solberg. Siden hadde duoen full kontroll og vant sikkert på 15.2a/2100, tett fulgt av Photo Lavec. Sistnevnte oppdrettet av Truls Roar Wivestad fra Horten.

Trekvartmillion kroner gikk til El Toro BRs eiere.

– Vi fikk tet ganske greit, fikk styre og stelle som vi ville der. Jeg så på startsiden at El Diablo BR gikk på topp, kommenterer Tom Erik Solberg etter triumfen verdt 750.000 kroner. Hesten trenes av Bjørn Goop i Sverige.

Stian Hallenstvedt fra Horten, en av andelshaverne, bestyrer andelslaget BR Invest som har mange supertravere i sin eie.

– Jeg er kanskje litt overrasket over at Thor Borg bak Diablo BR sjanset fra start, men uansett så er vi fornøyde. El Toro BR var veldig bra i oppvarmingen i dag, og det viste seg å stemme da løpet gikk, sier Stian Hallenstvedt.

GLADE EIERE: Johnny Rein (til venstre) fra Horten og Morten Johansen fra Nøtterøy eier superhoppa Brenne Rødi.

GLADE EIERE: Johnny Rein (til venstre) fra Horten og Morten Johansen fra Nøtterøy eier superhoppa Brenne Rødi. Foto:

Stians store dag

Suksessen ville ingen ende ta for Stian Hallenstvedt denne september-søndagen. Ovasjonene hadde knapt lagt seg etter El Toro Brs kriteriegevinst, før This is It slo til med ny norgesrekord 12.7a/2100 og triumf i Hoppederby 2015!

Per Oleg Midtfjeld kusket den Bo Westergaard-trente hoppa perfekt, og mot mål var hun klart best. Fem kamerater kjøpte This is It før sesongen. Nå står hoppa som klassisk vinner, rekordnotering og en halv million til på bok. I løpet ble Nelson Nora toer for Eirik Høitomt, og sikret dermed dobbeltseier for trener Westergaard, mens på Diadora BR havnet på bronseplass.

Sistnevnte er også en av hestene Hallenstvedt er medeier i. Snakk om suksess!

– Dette er jo som om selveste guttedrømmen er gått i oppfyllelse. Man er lykkelig, ja, det er bare helt fantastisk. Vi så i løpet i sted at ikke alt går som man på forhånd tror, dette har jeg jo drømt om i tjue år nå, stråler Stian Hallenstvedt.

Tok de store

Odd Herakles og Adrian Solberg Akselsen er en samstemt duo. Nå ledet ekvipasjen Trygve Diskeruds minneløp fra start til mål, hvilket resulterte i suveren seier.

– Jeg hadde draskylappene igjen inn i oppløpet, sikker kan man jo aldri være, det var et tøft felt i dag. En stor seier for meg dette, kommenterer Adrian Solberg Akselsen om hesten han kusker for trener og arbeidsgiver Lars O. Romtveit. Førstepremien var 100.000 kroner.

Superreserven

«Alle» trodde Geir Flåten skulle ta hjem kaldblodskriteriet med Galileo, men det endte med startgalopp, et forsøk via tredjespor, før det bar bakover. I front styrte Ingbest mens Vidar Hop sendte Flåten stallens andre deltager i oppgjøret, Sjø Kongen, fram til lederen. Ingbest stakk i siste sving, men Hop har kjørt klassiske oppgjør før og vunnet mange av dem. Målstreken reddet Ingbest, som sørget for Tom Erik Solbergs andre storløpsseier på en dag. Sjø Kongen var råtøff toer, en innsats verdt 250.000 kroner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags