I full smørblomst

TIL ANGREP: Christian Lid Kaasa setter fart på toppstammede Buttercup ned siste langside. Kort etter var konkurrentene gjort til de reneste statister. 8FOTO: Henning Døvle

TIL ANGREP: Christian Lid Kaasa setter fart på toppstammede Buttercup ned siste langside. Kort etter var konkurrentene gjort til de reneste statister. 8FOTO: Henning Døvle

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Buttercup er en fremadstormende fireåring. Hoppa utklasset konkurrentene fullstendig under lunsjtravets V5-finale tirsdag.

DEL

JARLSBERG: Buttercup har edelt blod i årene ettersom hun er siste avkom etter Bella Coal, hoppa som selv vant 54 løp og travet inn nær 3,5 millioner kroner.

Jarlsbergtrener Arild Kaasa trener og eier Buttercup, men i løpene overlater han tommene til sønnen, Christian Lid Kaasa (28).
 

Temperament

– Buttercup kom inn på stallen her som halvannetåring. Da rådde de tidligere eierne ikke med henne, hun slo og var ikke til å temme, sier Arild Kaasa.

– Buttercup fikk på seg temmesele og så gikk hun i skrittemaskin en drøy uke, og deretter tommekjørte jeg henne mye. Det er noe jeg vektlegger med unghester. Jeg er overrasket over galoppene i de siste løpene, for i trening galopperer hun aldri, sier Kaasa, som melder at det er temperament i hoppa.

– Når vi skal leie henne ut i luftegården, ja, da kan hun gå opp på to bein og være veldig hissig, men hun er ikke slem. Hun er dog slik ei god merr skal være, det må være tæl i hopper som skal være gode. Hun har utvilsomt fått litt av sin mor.
 

Varmet opp til VM

Vidar Hop kjørte sine siste sulkyløp før avreise onsdag til VM for travkusker i Australia. Hop fikk tidlig overtaket med Riverside on Line og det holdt til streken, så vidt foran hardt angripende CC Queen Weber.

– Denne traveren har slitt med halsen, stresset mye, men i de to siste løpene har det vært betydelig framgang, melder Hop som gleder seg til å dra til VM for å forsvare norske fargene. Mesterskapet med i alt 20 løp avsluttes søndag 1. mars.

Cheeky Superb, oppdrettet hos Ingar Hagen i Ramnes, har ikke fått det til for fullt, men nå ser det bedre ut for andelshesten som eies av blant andre Geir Smeby og Svein Bergan, begge kjente travnavn i Vestfold.

– Vi kjøpte hesten som åring på auksjonen om høsten, satte den i trening til Petter Glittum, men det har vært mye problemer underveis. I fjor løsnet det mye og nå ser det bedre ut. I dag åpnet hesten raskere enn forventet, og dette var en god opplevelse, melder Svein Bergan etter at Cheeky Super målfotoslo Rock on Line.

Banker galopperte

Tønsbergs Blads banker Bella Caf kastet seg over i galopp 50 meter etter start. Da var den dagen over, i stedet var det mye betrodde Royaldoodle som via en drøy siste elvesving fosset inn til førsteplass. Kaldblodsløpet gikk til Bokli Jerven/Kristian Malmin, som bremset voldsomt til slutt og nær ble innhentet av Huldre Oskar (oppløpsgalopp)/Adrian Solberg Akselsen.
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags