Kong Frode av Norsk Derby

MILLIONSEIER: Cash Okay (9) kommer raskt, men Frode Hamre har full kontroll bak El Diablo BR da fireåringen vinner travderby 2016.

MILLIONSEIER: Cash Okay (9) kommer raskt, men Frode Hamre har full kontroll bak El Diablo BR da fireåringen vinner travderby 2016. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Frode Hamre viste ingen beskjedenhet da hans stallhester gikk til topps i såvel kald- som varmblodsderby da klasseløpene skulle avgjøres på Bjerkebanen søndag.

DEL

Ingbest tok seg av kaldblodsderby mens El Diablo BR tok seg av de varmes oppgjør. Hamre-hesten Moni Viking ble dessuten knepent slått fra kriterietriumf. Som om ikke det var nok sikret Ivar Sånna/Bruno di Quattro dobbelt i Karsten Buers løp. Dermed skuffet Hamre-traverne inn rundt 2,3 millioner kroner!

Trav og galopp

– Jeg lurer på om noen hesteeier har vunnet både trav- og galoppderby på en og samme sesong? I all fall i samme land, gliser Nils Petter Gill, som for tre uker tilbake hadde en derbyvinner i Our Last Summer på Øvrevoll.

LES OGSÅ: Kriterie-knockout fra Vestfold-kuskene

Gill er med i konsortiet BR Invest som eier travderby-vinneren El Diablo Br. Samme andelslag hadde to heseter til i løpet, El Toro BR og Elite BR, som også fikk premier. Dermed sopte stallen, som styres av Horten-karen Stian Hallenstvedt, inn 1,2 millioner premiekroner.

– Utvilsomt er dette min helt største dag på travbanen så langt, sier en beveget Frode Hamre, og fortsetter:

– Jeg er stolt og takknemlig nå. Teamet på stallen har gjort en fantastisk fin jobb. Jeg satset framover tidlig. Bjørn Goop bak Ultimathe Photo så på meg, jeg på ham, jeg trykket på og fikk overta. Da må jeg si at jeg hadde en god følelse i det det gjensto snaue to runder, men selvsagt var det langt til mål, kommenterer Hamre etter at hans traver El Diablo BR viste seg djevelsk god på ny norsk stayer-rekord for klassen, 13.4a.

Jan Kristian Waaler-trente Ultimate Photo kapret bronseplass og 280.000 kroner, mens Malkin endte uplassert.

To klassiske

Ingbest vant kriteriet i fjor, fikk det ikke til i starten på årets sesong. Så havnet den fireårige hingsten hos stall Hamre. Siden har det bare gått en vei; oppover. Tom Erik Solberg er fast i sulkyen bak Ingbest. Geir Flåten-trente Galileo satt i tet, men måtte resignere aldri så lite mot mål og ta til takke med tredjeplassen verdt 225.000 kroner.

– Vi hadde bestemt på forhånd at Ingbest skulle få et løp i rygg. Hesten var veldig fin hele veien rundt og i tillegg så klaffet absolutt alt, konkluderer kusk Solberg.

– Ingbest er utvilsomt et stort talent, en fin traver som vi har trent sammen med varmblodshestene i vårt system. Det viser seg å ha fungert veldig fint. For tre-fire år siden så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle trene en vinner av kaldblodsderby, smiler en glad Frode Hamre.

Kriterievinnerne

Svenske Tand Kraft og Jan-Olov Persson var, etter sterkt utbendig løp, dønn suverene i kaldsblodskriteriet. I samme oppgjør sørget Vidar Hop for en overraskende sølvplass da han kusket Bø-traveren Alsaker Blest inn til en kvart million på kreditsiden.

På varnblodssiden kusket Bjørn Goop inn Shocking Superman inn til målfotoseier på ny norsk rekord; 12.7a/2100m. Hamre stallens var bare centimetre fra førsteplassen med Moni Viking. Jan Kristian Waaler hadde Cokstile ute i samme oppgjør. Lars Anvar Kolle styrte den treårige hinsten inn til en godkjent fjerdeplass og 150.000 kroner.

Populært var det utvilsomt da svenske Nuncio gikk til topps i finalen av UET Trotting Masters. Nuncio ble styrt tidlig til tet, og hadde siden full kontorll på 10.7a/full vei. Dette var dagens høyest premierte løp, der vinneren stakk av sted med hele 1.822.000 kroner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags