Kriterie- og Derby-knockout fra Vestfold-kuskene

SEIERSGLEDE: Clementine FF har vunnet hoppekriteriet 2016, til glede for (fra venstre): Truls S. Glittum, Eline Furuseth og Åsbjørn Tengsareid.

SEIERSGLEDE: Clementine FF har vunnet hoppekriteriet 2016, til glede for (fra venstre): Truls S. Glittum, Eline Furuseth og Åsbjørn Tengsareid. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Clementine FF i hoppekriteriet, Solvik Faksa og Valla d'Estino i hoppederby, sørget i rad og rekke for at de klassiske storløpene for hopper på Bjerke, gikk til kusker og trenere med base i Vestfold.

DEL

Svenske Uggla i Mossen var suveren i hoppekriteriet for kaldblodshestene, men bak henne fulgte "Flåten-traverne" Eigelands Helga og Tekno Lotta på de neste plassen. Geir Flåten var mer enn fornøyd med det Vestfold-traverne gjorde til sølv og bronse, verdt 200.000 kroner til sammen.

– Tekno Lotta tverret da jeg dro skylappene, det var en skuffelse, men hun startet opp igjen på oppløpet og var god treer. Eigelands Helga lå fint til i annet utvendig, men så ble det stopp foran, Vidar Hop måtte gå litt tidlig. Hesten avsluttet strålende til annenplass, men det hadde uansett neppe vært realistisk å gjøre noe med Uggla i Mossen, hun var for god i dag, melder Geir Flåten.

Deretter overtok Vestfold-kuskene showet. Clementine FF og Åsbjørn Tengsareid var først ute. En solid sluttspurt resulterte ii hoppekriterie-triumf verdt 375.000 kroner.

Stolt oppasser

Truls S. Glittum fra Larvik er oppasser på Clementine FF sammen med Eline Furuseth.

Eierne er mine svigerforeldre. Clementine FF er født og oppvokst hos pappa Petter i Brunlanes, og sto på stallen der til rundt nyttår. Da kom hun inn på stallen til Åsbjørn Tengsareid, jeg jobber ikke der, men jeg er på Granum stadig og gjør det aller meste med denne hesten i trening. Jeg hadde en dårlig følelse på forhånd i dag, men langt mer optimistisk etter oppvarmingen, fortelller Truls S. Glittum.

– Vi satt i fjerde par utvendig, fikk perfekte rygger ned siste bortre, så alt klaffet for dagen, noe det må gjøre i slike store oppgjør, sier Åsbjørn Tengsareid.

Strålte

Solvik Faksa skar til tet i hoppederby for de kaldblodige, mens favoritten Tanger Jerkila slo på en galopp modell stor og havnet sist. Lars Anvar Kolle valgte å holde tempoet oppe i front. Karmland Siv yppet seg mot mål, men i det hun noterte vinnertid på 25.5a over full distansen, så var det ingen tvil om hvem som var best.

– Da jeg så Mørtvedt Jerkila feilet så øynet jeg selvsagt større seiersmulighet. Jeg valgte da å holde tempoet oppe for ikke å by henne inn i kampen. Det gikk raskt de første 1500 meterne, da Karmland Siv bakket seg løs dro jeg på det vi kunne, smiler Lars Anvar Kolle etter at 375.000 premiekroner var sikret til Drangedal-hesten. Brandy var lenge med utvendig i løpet, men måte gi seg i siste sving. Lars Anvar Kolle kusket toeren i mål, Dream on Plush.

Så var det Eirik Høitomts tur. Valla d'Estino avsluttet meget sterkt, holdt farten inn og var klar vinner av halvmillionen som ventet vinneren av varmblods hoppederby.

– Dette løper er jo det aller største for hoppene i årgangen, og det er stort å vinne. Løpsopplegget ble perfekt, men hun måtte gå på en litt for lang speed. Jeg kunne bakket ned i det andre paret i siste sving, men var redd for at hun skulle ha tapt for mye fart og ikke komme skikkelig i gang igjen, kommenterer mesterkusk Høitomt, etter at Grimstad-hoppas klassiske gevinst.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags