15-åringen var 28,5 sekunder foran beste senior Erik Marki Bjorli fra Modum og over minuttet foran tredjemann Adrian Westgård fra Kristiansand.

Tønsberg-gutten imponerte i den innledende svømmingen over 750 meter og var først ut på syklingen tett fulgt av klubbkameratene Audun Berg og Alf Edvardsen.

Ble tatt igjen

– I syklingen over 20 kilometer ble jeg tatt igjen av to av seniorene, men ut på løpingen tok jeg dem igjen og løp ifra til seier, sier Cedrik Christophgersen etter fighten med de mye eldre konkurrentene.

Han var naturligvis strålende fornøyd med en godt gjennomført konkurranse i sprinttriathlon.

– Det var gøy å vinne og jeg er særlig godt fornøyd med svømmingen. Der følte jeg at jeg hadde god kontroll. Det er viktig å være først rundt den første bøya, og derfra var det bare i gi på, sier han.

Fokus

Han sier han fokuserte før start på å komme bra i gang. Det førte til at han ledet ut på syklingen og holdt unna veldig lenge. Men måtte seg seg forbikjørt av to før løpingen.

– De var rett foran meg ut på løpingen, og jeg tok dem raskt igjen. Og løp fra dem. Og mot mål hadde jeg god kontroll,  sier han.

15-åringen sier han valgte å stille opp i seniorklassen for å få god nok konkurranse. Med tanke på å få en så god gjennomkjøring som mulig.

Leder Supercupen

Cedrik vant i Arendal for en uke siden der det var cupløp hvor de beste i landet deltok.

– Der fikk jeg 400 poeng i Supertriathloncupen. Og ligger på delt førsteplass i cupen foran neste helgs cupløp i Østfold.

Tønsberg Triathlonklubb startet opp en juniorgruppe i fjor og den har blitt både stor og veldig god.

Flere i toppen

For i tillegg til Cedrik gjorde også Audun Berg, Sebastian Wernersen og Alf Edvarsen det veldig bra. Alle er 15 år gamle, og deltok i seniorklassen der Berg og Wernersen kom på fjerde- og sjetteplass, mens Edvardsen kom på 11. plass.

I kvinner junior kom Nadja Maczko Christoffersen og Hannah Bjelland, begge fra Tønsberg, på andre- og tredjeplass.

–  Vi er mange som gjorde det bra denne helgen. Fremover er det viktig å kjøre på. Neste helg er det Østfold, og etter det skal jeg til Danmark. Og så blir det Bytri i Tønsberg og UM i Åsane i Bergen, sier Cedrik.