Gå til sidens hovedinnhold

Truer med å trekke laget

Artikkelen er over 9 år gammel

TØNSBERG: Tønsberg Vikings liv i landets beste ishockeyliga kan i verste fall bli avsluttet før det er påbegynt.

Tønsberg ishall er ikke god nok for eliteserien.

Konsekvensen kan bli at Vikings ikke får dispensasjon til spill i egen hjemmearena.

Norges Ishockeyforbund er klar i sin tale.

– Hallen vil ikke bli godkjent slik den fremstår i dag. Først og fremst på grunn av sikkerhet, men også komfort, opplyser generalsekretær Jon Haukeland.

Vikings sportslige leder, Roar Berg, fortviler.

– Vi kan bli nødt til å trekke laget fra Get-ligaen. Det er ikke aktuelt å spille våre hjemmekamper andre steder enn i Tønsberg, sier Berg.

LES OGSÅ: Tønsberg Vikings femdobler budsjettet

Ikke liv laga

Han tror ikke det er liv laga å benytte Kongsberg eller Asker som hjemmebane kommende sesong.

– Supporterne våre har vist at de stiller opp på bortekamper. Men vi kan ikke forvente at de skal busse langt av gårde på hjemmekampene også. Dessuten er vi også avhengige av et tett samarbeid med lokale sponsorer. Å spille kampene utenbys ville gjort dette umulig, understreker Berg, som tross alt har stor tro på at alt ordner seg til det beste.

– Det nytter ikke å være halvveis gravid. Enten så er du det, eller så er du det ikke. Vi har fullt trøkk og jobber 110 prosent mot på Get-ligaen 2012/13.

Får to millioner

UKF, Utvalg for Kultur og Frivillighet, vedtok tirsdag at Stiftelsen Tønsberg ishall skal motta to millioner i kommunal støtte til utvidelse og opprustning av ishallen.

I tillegg er stiftelsen tilbudt en kommunal lånegaranti på sju millioner kroner for et byggelån og 2.5 millioner kroner for et langsiktig lån.
Garantiene trenger godkjennelse fra Fylkesmannen i Vestfold.

– Bred støtte fra Tønsberg kommune vil være helt avgjørende for vårt videre arbeid som toppklubb, sier Berg.

LES OGSÅ: To blir og to nye inn

Skal Tønsberg ishall bli godkjent for eliteseriespill, må tribune og rømningsveier utbedres. Det må også oppføres et tilbygg med ny garderobe, flere toaletter og VIP-fasiliteter.

Takknemlig – men skuffet

Stiftelsen Tønsberg ishall vet ikke om de økonomisk evner å foreta alle utbedringer som kreves fra hockeyforbundet.

– For Stiftelsen Tønsberg ishall er utvalgets vedtak positivt med tanke på at kommunen gir støtte til prosjektet på tross av meget stram kommuneøkonomi. På den annen side medfører vedtaket at en langt større del av ansvaret for prosjektet skyves over på en privat stiftelse der styrets medlemmer har et personlig styreansvar, sier leder i Tønsberg ishall, Gerhard Nilsen.

Enstemmig vedtak

UKF støttet ikke bare Rådmannens innstilling om bevilgning på to millioner. De vedtok også avslaget på forskuttering av spillemidler, refusjon av merverdiavgift samt et kutt i søknaden på 800 000 kroner.

– Vi blir eventuelt nødt til å dekke inn de økte kostnadene for ishallen ved økt leie fra brukere. Disse betaler allerede i dag en langt høyere leie enn andre idretter i Tønsberg, påpeker han.

Tirsdag skal styret i ishallstiftelsen ta stilling til om de makter å bære det tunge ansvaret det er å betjene lån i denne størrelsesordenen.

– Vi håpet på en mer balansert løsning. Dette er langt over vår økonomiske smertegrense, forklarer Nilsen.

Forstår skuffelsen

Leder i UKF, Tove Kværne, forstår at stiftelsen er skuffet over utfallet.

– Vi skulle gjerne ha strukket oss lenger. Men det hadde gått ut over andre idretter. Vi håper de får til en annen finansieringsløsning, for Vikings betyr mye for rekruttering av barn og unge til idretten. Og ikke minst Tønsberg for øvrig, sier utvalgslederen.

Saken skal opp i FNP (utvalget for finans, plan og næring) 11. juni og bystyret 19. juni.

LES OGSÅ: Positive til Brunstad-planer

Kommentarer til denne saken