Trond Rolfsen Aas har i de siste 15 årene jobbet mye i Tanzania gjennom selskapet Multiconsult i en rekke prosjekter innen energisektoren. Her har Tronds samarbeidspartner i Tanzania, Emmy Salewi, i en årrekke støttet en skole for foreldreløse barn som drives av stiftelsen «Street Child Care and Development Trust.»

Aas ble oppfordret til å være med å støtte skolen siden han kom fra rike Norge. Det endte med at venner og familie startet å samle inn penger i 2006 til å sende et månedlig beløp til driften av skolen.

– Vi har mottatt noen større gaver fra personer og firma, noe som blant annet har gitt anledning til å kjøpe skolens bygninger. Det har redusert driftskostnadene og økt skolens status innen det tanzanianske skolesystemet, sier Aas.

Flint-spillere i familien

Siden den gangen har prosjektet utviklet seg videre og de har i dag blant annet finansiert en treårig utdanning av en lærer til skolen.

– Våre månedlige bidrag går primært til å dekke mat, men også kostnader til lærebøker og lærere, forteller Aas.

I familien til Trond er det en rekke aktive spillere i Flint. Både Mathias, Eline og Maren Rolfsen Aas har spilt for Flints lag.

– I den sammenheng har vi fått lov til å overta T-skjorter fra Flint, en gang fra en kansellert cup, og nå sist et sett med utrangerte drakter. Disse har vi tatt med til skolen.

LES OGSÅ: Gode plasseringer for Nøtterøy- og Tønsberg Turn

Betyr mye for barna

Trond forteller at de tingene og bidragene som føles små her i Norge, kan betyr enormt mye for mennesker i Tanzania. Han forteller om en situasjon da han ga draktene til en kollega i Tanzania.

– En ting til ettertanke er at da jeg brakte konkurransedraktene på bildene med meg, sendte jeg dem i en bag med en lokal kollega fra Zanzibar til Dar es Salaam. Når han så hva som var i bagen, anså han verdien av disse T-skjortene som så høy at han hang en hengelås på bagen for å sikre seg at ingenting skulle bli stjålet.

– Dette er et tegn på at selv små ting og bidrag fra Norge har stor verdi i Tanzania, sier Trond.

 

LES OGSÅ: Semb om millionlønnen, mediekjøret og åremålsdiskusjonen: – Det er alltid ting man kunne gjort annerledes