Vikings-supporter frikjent etter «selvmål» fra politiet

En av de arresterte i forbindelse med ishockeyoppgjøret mellom Panthers og Tønsberg i januar, ble frikjent i retten.

En av de arresterte i forbindelse med ishockeyoppgjøret mellom Panthers og Tønsberg i januar, ble frikjent i retten. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet gikk offensivt ut, men tiltalte feil person etter supporterbråket på Ringerike i januar, fikk nei fra retten til å endre tiltalen da saken hadde startet og i rettspapirene står det feil aktor. Saken endte med at påtalemyndigheten slo en icingpuck ...

DEL

Tønsberg Vikings tapte sesongens første seriekamp mot Ringerike sist helg, men en supporter «vant med flere mål» da han sto tiltalt i Ringerike tingrett nylig.

Bakgrunnen var det store supporterbråket under seriekampen mellom Ringerike og Tønsberg 31. januar i år, der flere ble pågrepet for ordensforstyrrelser da nærmere 100 supportere la sin helgetur til Buskerud.

Denne supporteren var tiltalt for å ha nektet å flytte seg til tribunen for bortesupportere, men det viste seg at mannens forsvar var sterkere enn politiets offensive styrke da lagene møttes i nøytral sone – i retten.

LES MER: Tre arrestert på hockeykamp

Tiltalte: – Sto ute og filmet

For mens politiet beskrev hendelsen til å være inne i hallen, stemte det dårlig med den tiltales egen forklaring i retten. Han hevdet nemlig at han sto på parkeringsplassen utenfor hockeyhallen da de omtalte tumultene oppsto.

En person skal ha vridd seg fysisk unna, og slengt flere ukvemsordet i retning politiet. Resultatet var at mannen ble lagt i jern inne i hallen.

Tiltaltes versjon var at han filmet tumulter utenfor hallen, der han var vitne til han beskrev som brutal behandling fra politiets side.

Dette ville han filme og ha som dokumentasjon, uten å på hockeyspråket ty til noen interference – forstyrre politiet under pågripelsen.

I retten ga han uttrykk for at han sto en til to meter unna hendelsen og filmet. Politiet ba ham gjentatte ganger flytte seg lenger unna. Men dette var han ikke enig i, og ble stående. Det resulterte i at han til slutt ble pågrepet, og dermed aldri kom seg inn i Schjongshallen.

Politiet gjenkjente ikke tiltalte

Under forklaringen i retten husket politibetjenten lite av hendelsen, og måtte støtte seg på politirapporten som ble skrevet for mange måneder siden. Problemet var at betjenten ikke gjenkjente den tiltalte i retten og ikke Men han gjenkjente verken den tiltalte i retten, eller episoden som den tiltalte supporteren fortalte om.

Dermed sto det 0–1 i Ringerike tingrett.

Aktor gikk i angrep igjen, og forsøkte å endre tiltalebeslutningen etter at saken hadde startet, med henvisning til at tiltalte i retten skulle ha gitt en uforbeholden tilståelse.

Rettens dommer, som for anledningen var kledd i svart, og ikke hvite og svarte striper, mente at det var å gå i offside. Aktor fikk ikke medhold, men påpekte at tiltalte slett ikke hadde gitt sitt samtykke til en utvidet tiltale, og heller ikke hadde gitt noen uforbeholden tilståelse.

0-2.

Frifunnet

Aktor hadde lagt ned påstand om 7.500 kroner i bot, samt 2.000 kroner i saksomkostninger i saken. Retten la imidlertid til grunn at den ikke kunne gå utenfor forholdene i tiltalen, og at aktor heller ikke kunne endre sin tiltale mellom to helt forskjellige hendelser.

Konklusjonen ble at tiltalte ikke kunne dømmes, men i stedet skulle frikjennes, og heller ikke betale saksomkostninger.

Dermed sto det 0-3.

Tønsbergs Blad forsøkte onsdag å få tak i aktor i saken, eller i hvert fall den personen som sto som aktor i rettens dom.

Også her viste det seg å være feil person.

– Det var ikke jeg som var aktor, jeg, selv om det står i papirene, det var en kollega av meg, forteller Hildegunn Teigen.

Hun kan imidlertid fortelle at politiet har bestemt seg for ikke å be om et returoppgjør, altså anke, men henviser til han som var aktor i saken, til å si noe om de tar saken til retten på nytt, med riktig motstander.

Riktig aktor i saken har ikke vært tilgjengelig.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags