Cecilie Jensen fra Revetal driver både med sprangridning og travhester, da sammen med samboeren, travtrener Bjørn Larsen. Nå sørget den flotte og grå traveren SJ’s Victoria for at Cecilie og Bjørn fikk en skikkelig julepresang på forskudd.


Programraden var ikke fryktinngytende ettersom den inneholdt mange galopper i raden. Men for Erlend Rennesvik oppførte den fireårige skimmel-hoppa seg eksemplarisk etter pause, i sin første start for Revetal-duoen.

Bergtatt

– Jeg var på stallen til Rolf Tvedt i fjor, der behandlet jeg en hest. Jeg la straks merke til SJ’s Victoria, sikkert for at hun var skimmel, og ganske så vakker. Så vant hun et løp tidlig i år, jeg har hele tiden villet kjøpe henne, og i høst fikk jeg sjansen.

- Hun er operert, har fjernet eggstokkene, da hun har vært plaget av brunst og er ei skikkelig merr! Jeg har fått god hjelp av veterinær Audun Skomsøy, og jeg har brukt mange timer med denne hesten. Hun har enorm kapasitet og jeg håper på mye moro med henne framover, smiler en kjempeglad Cecilie Jensen.


Lars Anvar Kolle steppet inn i sulkyen for Vidar Hop bak Bø-traveren Roli Eld. Ekvipasjen var tidlig framme utvendig for ledende Teo, trykket på for alvor rundt elvesvingen siste gang og forsvant inn til en dønn overlegen seier.

To til Hamre

Frode Hamre kusket inn to stallhester til topplassering. Whata Buz måtte åpne 11.5/500 for å komme seg til tet, men siden var det aldri snakk om sakene. Seieren med Our Trophy Gal var mer overraskende. Hoppa tok tet, overlot så til Wilma Rudolph, for så å komme seg ut et spor i siste sving. Mot mål kom åpningen akkurat tidsnok til at hoppa kunne knipe seieren.


Aftenens storskrell ble servert av Kristian Malmin som plasserte 46-oddseren Restless Explosion. Vallaken tok årets første seier da han ledet fra start til mål og vant forholdsvis enkelt med en lengde i et løp der favorittene, fra dårlige startspor, falt tung.


Eirik Høitomt avsluttet travkvelden med en flott førsteplass, i det debutanten Bork Juni viste mye bedre takter når det gjaldt i løp, enn det både trener og kusk ventet på forhånd. Den billedskjønne hoppa til trener Lars Magne Søvik spurtet inn til enkel seier i debuten.

Samtidig steg V5-verdien fra 17.692 kroner til en utbetaling på 281.842, i det kun to spillere løste den rebusen.
Jarlsberg hviler ikke på laurbærene, men kjører igjen 2.juledag. Norsk Rikstoto har lagt en håpløs plan i det løpene starter kl 18, hvilket er altfor sent på en jule-helligdag.


Stor i Paris


Vear-traveren Papagayo E startet i franskmennenes storstue, Vincennes-banen i Paris, søndag. 950.000 ventet vinneren i et storløp over 2100 meter. Papagayo E var ikke heldig med løpet, verken innledningsvis eller i sluttfasen, men allikevel noterte den flotte fireåringen, trent av Jan Kristian Waaler, 11.3a, uten å få premie.

Vidar Hop satt som vanlig i sulkyen bak Coktail Jet-sønnen.