Sikret seg sølv i NM

SØLVVINNERE: Bak fra venstre Davor Kordic (trener), Andreas von Brandis, Jakob Thoresen, Jon Bjarne Kvåle Istad, Oskar Gravdahl Pedersen, Jakob Thelle (kaptein) og Sindre Elias Bostad. Foran fra venstre Andreas Paulsen Sletvold, Andreas Grav Johansen, Emil Stenstad Selen og Magnus Næs.

SØLVVINNERE: Bak fra venstre Davor Kordic (trener), Andreas von Brandis, Jakob Thoresen, Jon Bjarne Kvåle Istad, Oskar Gravdahl Pedersen, Jakob Thelle (kaptein) og Sindre Elias Bostad. Foran fra venstre Andreas Paulsen Sletvold, Andreas Grav Johansen, Emil Stenstad Selen og Magnus Næs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tønsberg Volleyballklubbs G19-lag sikret seg sølv da årets norgesmesterskap ble avviklet i Molde i helgen.

DEL

I finalen møtte de Austrått, og Sandnes-laget var sterkest og vant 25–22 og 25–14. To av Tønsberg-spillerne kom også på All-Star-teamet, Andreas Paulsen Sletvold og kaptein Jakob Thelle. Sølvmedaljen er klubbens beste prestasjon på herresiden.

Les også: Tønsberg til topps 

I gruppespillet lørdag noterte Tønsberg seg for tre strake seire. Først 2–1 mot Blindheim etter settsifrene 25-15, 23–25 og 15–12. Deretter ble Sandnes slått 2–0 (25-16, 29-27) og til slutt Rossvoll 2–0 (25-14, 25-19).

I kvartfinalen søndag ble Dristug slått 2–0 (25-21, 25-21) før Asker ventet i semifinalen. Tønsberg vant det første settet 25–20 før Asker vant det andre med samme sifre. I tredje og avgjørende sett var Tønsberg-gutta klart best og vant 15–6.

I finalen holdt ikke kreftene helt inn, men laget var godt fornøyd med helgen.

- Det er vår beste og mest stabile turnering sammen, så vi må være fornøyd. Vi oppnår det beste resultatet vi har gjort i et NM, og etter å ha knepne semifinaletap fra U15 og U17 var det deilig å spille seg frem til en finaleplass nå, sier Andreas Grav Johansen.

Han sier likevel at gutta satt igjen med en liten bismak etter finalen, fordi alle mente det var mer å gå på.

- Jeg vet ikke om det var nerver, men vi spilte dårlig. Det er ingen tvil om at vi møtte det beste laget i NM i finalen, men det er et lag vi kan matche på en god dag. Det er synd, for vi skulle gjerne vist mer av det vi er gode for, sier Grav Johansen.

16 lag deltok i hver klasse, og jenteklassen ble vunnet av Skjeberg.

Les også: Ung volleysuksess 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags