(Nettavisen)

Denne ukens søndagskupong består av en kamp fra Premier League, to fra FA-cupen, fire fra spansk La Liga, tre fra tysk Bundesliga og to fra italiensk Serie A. Bonuspotten ble utdelt lørdag, og er således på ca. 280.000 kroner denne gang. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

1. Manchester United - Fulham
De to første kampene kommer fra FA-cupen hvor vi nå er kommet til kvartfinalene.

Manchester United har allerede sikret seg et trofe denne sesongen etter finaleseieren over Newcastle i ligacupen, men de har garantert lyst på et par til. Og de har fine muligheter, for formen er sterk hvor de leverer i både serie og cup, og i både inn og utland. Eter sjokktapet 0-7 borte mot Liverpool var det mange som var spente på å se hvordan de taklet det mentalt, men de har svart meget bra på akkurat det hvor de slo Betis hele 4-1 på hjemmebane i Europa League kun fire dager senere. Dessverre kom det en ny nedtur i serien med 0-0 hjemme mot Southampton, men der spilte de over en omgang med en mann mindre etter det røde kortet til Casemiro. Denne uken var det returmøte borte mot Betis, og da var Manchester United tilbake på topp igjen hvor de vant 1-0 og enkelt tok seg videre til kvartfinalen i Europa League. Her i FA-cupen gikk de videre mot West Ham på hjemmebane i den forrige runden hvor de vant 3-1, men de måtte vente lenge før de snudde kampen etter at de lå under 0-1 til det 77.min før de smalt inn tre mål det siste kvarteret. Nå er Casemiro fortsatt ute etter det røde kortet han fikk mot Southampton, mens Eriksen og Garnacho er skadet. Antony er usikker med sykdom, mens Martial sliter med en muskelskade.

Fulham rykket opp foran denne sesongen, og hadde man sagt at de skal spille kvartfinale i FA-cupen og ligge på en 9.plass i serien i midten av mars så hadde man nok ikke trodd på en. Men Fulham har overbevist til det fulle, og med åtte poeng opp til en E-cupplass kan man jo også tro på et mirakel om man vil. Uansett er det en flott sesong, selv om de nå har tapt begge de to siste kampene sine med 2-3 for Brentford og 0-3 for Arsenal. Her i FA-cupen har de vært ganske heldige med trekningen, hvor de først slo ut Hull (2-0) og Sunderland (4-3 etter omkamp) før de sist slo Leeds 2-0 på eget gress. I sesongens eneste kamp mot Manchester United i serien så røk de på et tap 1-2 hjemme på Craven Cottage. Nå må de klare seg uten Cairney, Kebano og Kurzawa som alle er skadet.

Manchester United er på ny titteljakt, og hjemme på Old Trafford blir de klare favoritter. H.

2. Brighton - Grimsby
Brighton har gjennomført en fin sesong, hvor managerbyttet tidligere i sesongen ikke har påvirket de så mye som man kanskje trodde. Formen er fortsatt fin med 5-3-1 på de ni siste etter at de har tatt seg av Everton (1-0) og West ham (4-0) nå i de to siste hjemmekampene. En 7.plass i serien gjør at de fortsatt henger med i kampen om E-cup der de har fem poeng opp til Newcastle, mens de altså også er med her i FA-cupen etter at de blant annet slo ut Liverpool 2-1 hjemme i den nest siste runden før de sist slo Stoke 1-0 på bortebane. Her mangler de Lallana, Lamptey og Moder.

Grimsby er jo det store sjokket og den elskede askeladden i årets utgave av FA-cupen, hvor den lille klubben fra League Two er igjen blant de åtte siste. For i serien er de helt mediokre med en 15.plass og 45 poeng, hvor de er langt unna å kjempe om noe som helst. Men hva gjør vel det, når de når de har levert varene her i FA-cupen hvor de sist runde tok deres hittil største skalp med seier 2-1 borte over Southampton. Noe heldige med trekningen har de nok vært, og selv om de mest sannsynlig ryker her har nok Grimsby-spillerne fått en opplevelse for livet.

Her stopper det for askeladdene fra Grimsby. Klar H.

3. Arsenal - Crystal Palace
Arsenal dundrer på i kjent stil i serien, hvor de med 3-0 borte over Fulham økte seiersrekken til fem strake. Og serien blir det som Arsenal vil ha fokus på nå fremover, for de røk på en sjelden mine mot Sporting i Europa League denne uken når de faktisk tapte på straffer. Men det trenger ikke å være helt feil, for det er her i serien de kan ta sitt største trofe i år, og med fin form holder de avstanden ned til Manchester City på fem poeng. Utrolig sterke 32 av 36 mulige poeng her hjemme på Emirates viser at de er uhyre vriene å slå på Emirates, og nå kommer de også til å være revansjesugne etter tapet for Sporting i Europa. Her er Elneny, Nketiah og Tomiyasu ute, mens Saliba er usikker.

Crystal Palace valgte overraskende å sparke Patrick Vieira fredag, og den første kampen etter franskmannens exit kunne ikke vært vanskeligere. Søndag møter de Vieras tidligere klubb, serieleder Arsenal. Gjestene fra Selhurst Park vil ha en midlertidig manager på plass til søndagens kamp på Emirates Stadium, men fredag kveld hadde de ikke bekreftet hvem det kom til å bli. U21-trener Paddy McCarthy virker å være den mest sannsynlige kandidaten, siden nesten hele Vieiras trenerstab har forlatt klubben, utenom keepertrener Dean Kiely. Crystal Palace ligger på tolvteplass på tabellen, men de er kun tre poeng over nedrykksstreken og de viser forferdelig svak form. De har så langt ikke vunnet eneste kamp i 2023, og de gikk på sitt tredje strake tap i forrige serierunde, da de tapte 0-1 mot Brighton onsdag. Guaita, Johnstone og Lokonga står over denne, mens også Ferguson, Hughes og McArthur er usikre.

Arsenal fortsetter fremgangen i Premier League. H.

4. Osasuna - Villarreal
Osasuna er et typisk "grinder"-lag som gjør det som trengs uten å briljere. Nå har de kun en seier på åtte siste med 1-4-3, og det at de har gått av banen uten å score mål i fire av de fem siste er alarmerende. Men, de ligger uansett relativt trygt på en 9.plass og 34 poeng, og med åtte poeng ned til streken går det mot en sesong med positivt fortegn for Osasuna som leverer ganske ok her hjemme med 19 poeng på tolv kamper.

Villarreal har den viktige sjetteplassen med 38 poeng, hvor de prøver å ta igjen Betis på femte med 42. Men også bakover er det trusler, hvor både Athletic Bilbao og Rayo Vallecano ligger å vaker med 36 poeng. Sju poeng på de tre siste i serien, men når man kanskje trodde at formen var i anmarsj så røk de overraskende ut av Conference League etter at de klarte 1-1 borte mot Anderlecht men tapte 0-1 hjemme tidligere denne uken. 15 poeng på 13 bortekamper i serien får ikke helt godkjent hvor de sliter litt for mye med å score mål (12 mål).

Jevn kamp i vente, hvor poengdeling kanskje er å vente. Vi må dekke opp, og spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Real Sociedad - Elche
Helt nakent av Real Sociedad nå i det siste etter at formen har krasjlandet for alvor med 1-4-2 på de sju siste her i serien samt 0-2 sammenlagt mot Roma over to kamper i Europa League. Særlig de siste seriekampene har vært svake med 1-1 mot Mallorca, 0-0 mot Cadiz og 0-1 for Valencia, og legger man til 1-1 hjemme mot Celta Vigo og 0-1 hjemme for Valladolid så har Real Sociedad tapt poeng mot mange av bunnlagene nå i det siste. Likevel holder de fjerdeplassen sin med 45 poeng, hvor Betis nå er tre poeng bak med 42. Oppsiktsvekkende svake her hjemme med kun 19 poeng på tolv kamper.

Men her kommer en kamp de både bør og skal vinne. For stakkars Elche har allerede en og en halv fot i Segunda til neste sesong, hvor de ligger soleklart nederst med 13 poeng på 25 kamper. 19-49 er en kjip målforskjell, og seks poeng og 8-28 på bortebane er ikke akkurat særlig bedre. 2-1-3 nå på de seks siste er den beste raden de har hatt hele sesongen, men det hjelper nok ikke her.

Til tross for svak hjemmeform og form generelt skal da Real Sociedad kunne ta denne vel? H.

6. Getafe - Sevilla
Getafe har kjempet med ryggen mot veggen lenge, men de har klart å skrape sammen nok poeng i det siste til at de fortsatt er med for fullt i kampen for å unngå nedrykket. Ja, de ligger under streken nå med 26 poeng, men det skiller kun målforskjellen opp til Valencia på plassen over så her er det langt fra avgjort i en grusomt jevn bunnstrid. Etter fire strake tap har de nå fått sammen 2-3-1 på de seks siste, og sist fikk de utliknet til 2-2 borte mot Cadiz hele 16 minutter på overtid i en meget viktig kamp i nedrykksstriden. Begge de to siste her hjemme er vunnet over Girona og Valencia, men 16 poeng totalt på 13 kamper er ikke all verden.

Sevilla lå også langt nede en god periode, men de har klart å skjerpe seg nok til at de nå er oppe på en 13.plass. Men 28 poeng er kun to poeng over nedrykk, så de har ingen tid til å senke skuldrene. Viktig seier 2-1 hjemme over Almeria sist etter tap for både Osasuna (2-3) og Atletico Madrid i de to foregående. Det er her borte problemene deres for alvor ligger, hvor kun ti poeng på 13 kamper er elendig.

Denne lukter fort en poengdeling, men vi føler at Sevilla kan ha det beste laget i en slik kamp til tross for en svak borteform. UB.

7. Barcelona - Real Madrid
Her i serien har Barcelona vært overlegne enn så lenge, og de leder med ni poeng ned til Real Madrid. Og nå har de vunnet de to siste kampene igjen over Valencia (1-0) og Athletic Bilbao (1-0). Men de imponerte ikke i noen av de to, og det er ikke lenge siden de tapte mot både Manchester United og Almeria, så helt friskmeldte er de ikke. De stepper som regel opp gamet sitt når de møter rivalen Real Madrid, noe som også har vært tilfelle denne sesongen. For de har allerede møtt Real Madrid tre ganger i år, hvor de først tapte 1-3 borte her i serien, før de vant supercupfinalen 3-1 i Saudi-Arabia og ikke minst slo Real Madrid 1-0 borte i cupens første kamp nå for kun to uker siden. Med hele 32 poeng og fenomenale 25-1 i målforskjell på tolv hjemmekamper viser de at de langt ifra er enkle å slå, men akkurat "El Clasico" er oppgjør som lever sine egne liv. Her mangler de fortsatt viktige Pedri og Dembele.

Real Madrid er som sagt ni poeng bak i serien, og har slitt mot Barcelona denne sesongen. Men de har fortsatt en bra sesong, og de slo enkelt ut Liverpool i Champions League denne uken med 6-2 sammenlagt. Også i serien henger de bra med resultatmessig med 3-2-0 siste fem, og med 50 scoringer har de puttet flest mål av alle denne sesongen. Nå har de fem poeng ned til Atletico Madrid, og etter tapet i cupen for to uker siden er de garantert revansjesugne foran denne. Kun Alaba er skadet foran denne kampen.

Barcelona kan være fornøyde med en poengdeling her de, og helt sikre på de er vi ikke etter kampene de har spilt de siste ukene. Vi må doble opp med HU.

8. Union Berlin - Eintracht Frankfurt
Slitsom periode nå for Union Berlin som ikke får det helt til å flyte. Klart forstyrret har de blitt av kampene mot Union SG i Europa League, hvor de hele endte med magaplask og 3-6 sammenlagt. 1-1 borte mot Wolfsburg, 0-0 hjemme mot Köln, 0-3 borte mot Bayern München og 0-0 hjemme mot Schalke i de fire siste også i serien gjør at Union Berlin nå har kun en seier på de åtte siste kampene sine. Utrolig nok holder de seg fortsatt levende i kampen om bronsen, hvor de sammen med både Leipzig og Freiburg har 45 poeng på en 4.plass. Fine 25 poeng på elleve hjemmekamper er en hyggelig trøst.

Eintracht Frankfurt holder den sjette og siste E-cupplassen med 40 poeng, hvor de har to poeng ned til Wolfsburg som er nærmeste utfordrer. Også de har hatt samme problem som hjemmelaget, hvor konkurranse i Europa har satt sine tydelige preg på formen i serien. I likhet md Union Berlin tok den seansen slutt denne uken etter 0-5 sammenlagt for Napoli, mens de her i serien har trøblet fælt med 1-2-1 på de fire siste etter 1-1 mot Stuttgart og 2-2 mot Wolfsburg nå i de to siste. 17 poeng på tolv bortekamper er ikke så ille.

To lag som begge har satset (og feilet) i Europa i det siste. Det vises i raden, så får man se hvem som har nullstilt seg best her. Vi tror mest på hjemmelaget og spiller H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

9. Bayer Leverkusen - Bayern München
Fin flyt nå på Bayer Leverkusen som leverer bra både hjemme i Tyskland og ute i Europa for øyeblikket. I ligaen kommer de fra 3-2 borte over Werder Bremen og 4-1 hjemme over Hertha Berlin, mens de også har vunnet 2-0 både borte og hjemme over Ferencvaros i Europa League. Med 34 poeng er de seks poeng bak E-cup på en 9.plass, hvor de ikke har klart å ta mer enn 17 poeng på tolv kamper her hjemme.

Bayern Munchen fikk seg en liten luke i toppen etter at Dortmund rotet bort noen poeng mot Schalke nest sist. Men etter at Dortmund knuste Köln hele 6-1 lørdag er de igjen foran Bayern München som nå er nummer to med 52 poeng, poenget bak Dortmund. Dog har Bayern München denne kampen til gode, og dermed kan de være serieledere igjen søndag ettermiddag. Formmessig tyder mye på det, for 5-0-1 på de seks siste nå er en fin rad hvor de slo Augsburg 5-3 sist etter at de dunket PSG ut av CL kun tre dager før. De er det beste bortelaget i serien, selv om 24 poeng på tolv bortekamper faktisk er litt svakt til Bayern München å være.

Bayern München liker nok ikke å se Dortmund på toppen av tabellen. B.

10. Mainz - Freiburg
Mainz har plutselig fått reelt med vind i seilene, og etter 4-1-0 nå på de fem siste banker de kraftig på E-cupdøren. For selv med en 8.plass og 36 poeng er de ikke mer enn fire poeng etter Eintracht Frankfurt på sjette, og en klart stigende hjemmeform med fire strake seire i serien gjør at både troen og selvtilliten etterhvert har blitt stor. Dog skuffende sist med 1-1 borte mot Hertha Berlin. 19 poeng på tolv hjemmekamper begynner å bli en godkjent statistikk.

Freiburg er blant lagene som er foran Mainz på tabellen. 45 poeng betyr en femteplass hvor de nå er blant hele tre lag som alle har 45 poeng. 3-2-0 på de fem siste holder formen ganske så stabil, men de hadde ingen sjanse i Europa League hvor de tapte begge kampene mot Juventus å røk ut med 0-3 sammenlagt. Noe spesiell statistikk her borte i serien har de, hvor 18 poeng å tolv kamper er bra, iallfall når man ser at målforskjellen viser labre 16-23.

Freiburg er ikke det beste bortelaget sånn egentlig, men formen nå er likevel kurant. Enda bedre form har Mainz, og vi setter de som ørsmå favoritter i et tett oppgjør. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Lazio - Roma
Kjent byderby i Roma hvor begge disse lagene deler stadion til vanlig. Dermed er det ingen som har noe særlig fordel, og også på tabellen er det meget jevnt. Lazio har en sesong godt over pari nå, hvor de holder tredjeplassen med 49 poeng, kun poenget bak Inter på andreplass. Evigunge Ciro Immobile styrer fortsatt skuten med stø hånd hvor han fortsatt et toppscorer i klubben med 9 mål, men her er han dessverre ute med skade. Etter tre strake seire klarte de kun 0-0 borte mot Bologna sist, og de ble også slått ut fra Conference League denne uken etter 2-4 sammenlagt for AZ Alkmaar. 24 poeng på 13 hjemmekamper i år.

Roma ligger i akkurat den samme medaljestriden som byrivalen, hvor de med 47 poeng holder femteplassen. De har aldri vært såpass nære andreplassen som nå, for med kun tre poeng opp til Inter lukter det medalje og spill i CL til neste sesong. Også de har i likhet med Lazio rotet litt her i serien nylig med tap for både Cremonese (1-2) og Sassuolo (3-4) i løpet av de tre siste, men de tok seg iallfall videre fra Europa League etter 2-0 sammenlagt over spanske Real Sociedad tidligere denne uken. De har 22 poeng på bortebane denne sesongen, men her blir det mer som nøytral bane å regne.

Roma-derbyet er alltid klink umulig å spå, og en HUB er den enkle utveien.

12. Inter - Juventus
Inter fører an i en heseblesende kamp om sølvet hvor de med 50 poeng har poenget ned til Lazio på tredje, to poeng ned til Milan på fjerde og tre poeng ned til Roma på femte. De kunne utøket den avstanden litt sist, men da gikk de på en sur smell med 1-2 borte for Spezia. Med 2-1-2 siste fem er ikke formen like bra som den en gang var, men det er på bortebane de har slitt i det siste, mens de her hjemme gjør det meget bra med 33 poeng på 13 kamper.

Juventus var lenge med i medaljekampen, før de fikk poengtrekket sitt på 15 poeng. Det gjorde at de ramlet ned til en plass midt på tabellen, men i stedet for å gi opp har de atter en gang kjempet seg tilbake, og nå er de kun plassen bak E-cup på 7.plass med 38 poeng. Dog har de sju poeng opp til Atalanta, og dermed kan det holde hardt, men formmessig er de fullt på høyde med 5-0-1 på de seks siste. De er også med videre til kvartfinale i Europa League, noe som kanskje blir det største fokuset fremover. Freit godkjent med 20 poeng på tolv bortekamper, hvor målforskjellen er målsnåle 11-10.

Inter leverer bra hjemme og blir favorittene. Men Juventus holder bra form og vi dobler opp med HU.

Sportspills 96-rekker:
1. Manchester United - Fulham H

2. Brighton - Grimsby H

3. Arsenal - Crystal Palace H

4. Osasuna - Villarreal HU

5. Real Sociedad - Elche H

6. Getafe - Sevilla UB

7. Barcelona - Real Madrid HU

8. Union Berlin - Eintracht Frankfurt H

9. Bayer Leverkusen - Bayern München B

10. Mainz - Freiburg HU

11. Lazio - Roma HUB

12. Inter - Juventus HU

Sportspills 432-rekker:
1. Manchester United - Fulham H

2. Brighton - Grimsby H

3. Arsenal - Crystal Palace H

4. Osasuna - Villarreal HUB

5. Real Sociedad - Elche H

6. Getafe - Sevilla UB

7. Barcelona - Real Madrid HU

8. Union Berlin - Eintracht Frankfurt HU

9. Bayer Leverkusen - Bayern München B

10. Mainz - Freiburg HUB

11. Lazio - Roma HUB

12. Inter - Juventus HU