(Nettavisen)

Casper Ruud - Nicolas Jarry

Kampstart er torsdag 25. mai ca. kl 19.20

Gonet Geneva Open

Kampen vises på VG+Sport

Vi tror Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spillet leverer du her

Geneve Open ble arrangert første gang i 1980, og gikk hvert år frem til 1991. I disse årene var det blant annet kjente spillere som Bjørn Borg(1981) og Mats Wilander(1982 og 1983) som gikk til topps i turneringen.

Fra 1992 til 2014 var dette kun en Challenger-turnering, men i november 2014 bestemte ATP-touren at turneringen i Düsseldorf skulle flyttes til Geneve.

Fra 2015 har Gonet Geneva Open vært en del av ATP 250-serien på grus - arrangeres på Tennis Club de Genève i Parc des Eaux-Vives - som er den eldste og største tennisklubben i Sveits.

Turneringen arrangeres i år fra 21-27.mai og det er Casper Ruud som er toppseedet. Nordmannen liker seg i Geneve, hvor han har vunnet de to siste årene.

For to år siden slo han Denis Shapovalov 7-6, 6-4 i finalen, mens i fjor var det Joao Sousa som fikk bank av nordmannen med 7-6, 4-6, 7-6. Ruud er definitivt i stigende form, og har ambisjoner om å fortsette det gode spillet inn mot vårens hovedmål - French Open.

All oddsen på Ruud mot Jarry finner du her

Solid første kamp

I sin første kamp møtte Casper Ruud amerikanske J.J.Wolf, og fikk akkurat den starten han ønsket seg. I det første settet så det ut til at det skulle bli en svært enkel dag på jobben for nordmannen.

Amerikaneren servet bedre enn vår mann, men likevel var Ruud overlegen. Han fikk det ene servebruddet han trengte, og med sitt tyngre spill var det aldri noen tvil. Ruud tok settet 6-3.

Det andre settet ble noe jevnere. Wolf var i føringen stort sett hele tiden og Casper Ruud måtte redde flere breakballer.

Det avgjørende øyeblikket var Casper Ruuds strøkne backhand-passering til 6-5 og servebrudd. Da viste nordmannen styrke, og sørget for at han kunne serve hjem kampen. Det maktet han, sikret det andre settet 7-5, og kampen 2-0.

En herlig start på turneringen, og i kvartfinalen møter han en spiller som ikke er ulik J.J.Wolf i spillestilen.

Har møttes en gang tidligere

I kvartfinalen venter altså Nicolas Jarry på andre siden av nettet. Jarry er rangert som nummer 54 i verden, og kommer fra Chile.

Han møtte Dusan Lajovic fra Serbia(rangert 51 i verden) i første runde, og fikk en relativt enkel dag på jobben. Med settsifrene 6-4, 6-2 ble det seier og møte med Tallon Griekspoor i andre runde - trodde han.

Det ble ingen kamp på Jarry i andre runde, for Griekspoor har slitt med skade og møtte ikke opp. Dermed ble det walkover før møtet med Casper Ruud i kvartfinalen.

Ruud og Jarry har møttes en gang tidligere og på hardcourt i Seoul i 2022 var det Ruud som var sterkest. Han vant 2-1 i sett etter settsifrene 6-2, 3-6, 6-3.

198 cm høye Nicolas Jarry har en kraftfull serve naturlig nok, og baserer mye av spillet sitt på den. I tillegg er han solid fra grunnlinjen, og trives godt på grus. Det som er verdt å merke seg er at Jarry tidvis er avhengig av feil fra motstanderen for å ta de viktige poengene.

Det var noen ganger i kampen mot Lajovic at han i større grad tok poeng på grunn av feil fra motstanderen enn godt spill selv.

Nå møter han Casper Ruud som gjør svært få feil når han er i dytten, og som har en god historikk i å gå langt i ATP 250-turneringer.

Når Ruud i tillegg er i stigende form, og fikk den fine starten mot J.J.Wolf, tror vi han viser kvaliteten sin og tar seg av Nicolas Jarry også.

Vårt tips er at Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spillet leverer du her