(Nettavisen)

WC slalåm Chamonix - Frankrike

Lørdag 4. februar

Første omgang starter kl 09.30

Andre omgang starter kl 12.30

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV3 og Viaplay

Det nærmer seg VM i alpint som i tillegg til klassikerne er sesongens høydepunkt for alpinistene. Generalprøven for teknikerne går lørdag, og er siste mulighet til å konkurrere på seg selvtillit før det braker løs i Courchevel og Meribel.

Lørdagens konkurranse går i franske Chamonix, som ligger ved foten av Mont Blanc. Her ble de første olympiske vinterlekene avholdt i 1924, og byen med ca. 10 000 innbyggere er et meget populært vintersportssted.

Verte - som bakken heter - har start på 1169 moh, og målgang er på 985 moh. Det er en relativt rolig trasé uten altfor mye onduleringer. Det gjør at det er enklere å finne en god rytme, og det blir ofte jevne renn i denne bakken.

Verdenscupen i alpint var her første gang i 1968, og har siden den gang vært sporadisk innom.

Siste gang var i 2021, og da var det to slalåmrenn hvor Clement Noel og Henrik Kristoffersen tok en seier hver.

Disse stiller for Norge i årets renn

Henrik Kristoffersen - Rælingen Skiklubb

Atle Lie McGrath - Bærums Skiklub

Sebastian Johann Foss Solevåg - Spjelkavik IL

Timon Haugan - Oppdal alpin

Alexander Steen Olsen - Kjelsås IL

All oddsen på slalåm i Chamonix finner du her

Norge må stole på Henrik Kristoffersen

Lucas Braathen har hatt en strålende sesong så langt, og står med to seiere, tre tredjeplasser og en fjerdeplass i de seks rennene han har kommet til mål.

I Chamonix kommer han ikke på start, etter at han fikk akutt blindtarmbetennelse og ble operert tidligere i uken. Han kan fortsatt bli klar til slutten av VM, og håper nok i hvert fall å rekke slalåmrennet, som er mesterskapets siste øvelse.

I Chamonix må Norge sannsynligvis stole på Henrik Kristoffersen. Nordmannen har definitivt farten inne, og har gått til topps både i Garmisch og Wengen i år. I de to siste rennene har han også vært rask, men har kun maktet det i en av omgangene.

Kristoffersen er likevel den største favoritten før rennet, og klaffer det i begge rundene kan han selvsagt vinne. Seier til nordmannen gir 2.85 i odds.

Alexander Steen Olsen er spennende

En annen nordmann det er verdt å følge med på er Alexander Steen Olsen. 21-åringen fra Oslo kjører nydelig på ski, og er virkelig på vei oppover listene.

I Wengen hadde han startnummer 44, kjørte inn til 27. plass etter første omgang, og med beste tid i andre omgang endte han som nummer 14 totalt. I Kitzbühel hadde han startnummer 43, kjørte inn til 22. plass etter første omgang, og med fjerde beste tid i andre omgang endte han som nummer 12 totalt.

I Schladming hadde han startnummer 30, kjørte inn til 19. plass etter første omgang, og med beste tid i andre omgang kjørte han inn til 8. plass totalt. Dagen etter kjørte han inn til fjerdeplass i storslalåm, så Steen Olsen er i nærheten av et ordentlig gjennombrudd.

I Chamonix har han startnummer 23 i første omgang, og klarer han å snekre sammen to kanonrunder er han en pallkandidat. Topp tre på Steen Olsen gir hele 15.00 i odds. Det er selvsagt et langskudd, men samtidig et meget spennende spill.

Clement Noel vinner på hjemmebane

Favoritten vår denne gangen er uansett Clement Noel fra Frankrike. Han har trøblet i innledningen av sesongen, og før Schladming hadde han kun kommet til mål i tre av seks renn, og tredjeplassen i Garmisch var hans beste plassering.

I Schladming lå han på syvendeplass etter første omgang, men en god runde i andre omgang sørget for at han kjørte inn til seier. Det må ha gitt franskmannen selvtillit.

I Chamonix har han vunnet to ganger tidligere, så her trives han godt. Det er som nevnt enklere å finne en god rytme, og for Noel som ofte kjører helt på grensen, passer dette bra.

Vi tror derfor mest på franskmannen, og med seiersodds på fine 5.00 føler vi dette er et bra spill.

Vårt tips er at Clement Noel vinner i Chamonix. Det spiller du på her til 5.00 i odds