(Nettavisen)

WC Hopp - Lillehammer

Torsdag 16. mars

Rennet starter kl 16.30.

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV 2 og TV2 Play

Det er klart for siste konkurransedag på Lillehammer, og det er viktig å få en god følelse før skiflygingen starter i Vikersund allerede fredag.

Som kjent teller både kvalifisering og renn i sammendraget av Raw Air, så med 18 konkurransehopp vil det svinge litt i løpet av 10 tøffe dager for verdens beste hoppere.

Lysgårdsbakkene på Lillehammer ble bygget til OL på Lillehammer i 1994, og var klare for hopping i desember 1992.

Den første bakkerekorden ble satt av Espen Bredesen den 11. mars 1993. Da landet den tidligere storhopperen på 117 meter. Senere samme dag forbedret Takanobu Okabe fra Japan rekorden til 119 meter.

Bakkerekorden i dag er på hele 146 meter. Den ble satt av Simon Amman fra Sveits under verdenscuprennet 6. desember 2009.

Etter onsdagens kvalifisering der Stefan Kraft misset litt, har Halvor Egner Granerud skaffet seg en liten buffer i sammendraget av Raw Air.

Stillingen i Raw Air etter ti hopp:

1. Halvor Egner Granerud Norge - 1311,2 poeng
2. Stefan Kraft Østerrike - 1288,9 poeng
3. Anze Lanisek Slovenia - 1258,7 poeng
4. Timi Zajc Slovenia - 1238,5 poeng

All oddsen på torsdagens renn på Lillehammer finner du her

Raw Air fortsetter på Lillehammer, og dagens renn er det siste før det skal hoppes ordentlig langt i Vikersund både fredag, lørdag og søndag.

Kvinnenes renn på onsdag måtte utsettes på grunn av for sterk vind, og kom i gang en og en halv time senere enn planlagt. Da solen gikk ned roet den seg som vanlig, og det ble ganske jevne forhold utover kvelden.

Onsdagens kvalifisering kan vise seg å bli svært avgjørende for hvem som stikker av med seieren til slutt. Halvor Egner Granerud og Stefan Kraft har fulgt hverandre som skygger til nå, men i går ble det litt utslag mellom dem.

Anze Lanisek klinket plutselig til med et kanonhopp, og gikk helt til topps, mens Halvor Egner Granerud igjen leverte solid og ble nummer to.

For Stefan Kraft ble det en liten nedtur. Han har også vært i storform, men på onsdag leverte han et tynt hopp. Når Kraft ikke treffer får han ikke det nødvendige løftet ut fra hoppet.

Han blir litt for ivrig på å stupe fremover, og da bærer det ikke langt nok. 14. plassen var skuffende, og avstanden opp til ledende Granerud er nå på 22,3 poeng.

Vi tror selvsagt på Granerud igjen

I dagens renn er det nok en revansjesugen østerriker på start, men om det holder til å straffe vår mann tviler vi på. Det har variert for mye på Lillehammer for Kraft, og mot maskinen Granerud blir det vrient over to hopp.

Det blir også spennende å se om Anze Lanisek kan følge opp sitt strålende kvalifiseringshopp på onsdag. Da traff sloveren slik han gjorde tidligere i sesongen.

Kombinasjonen av løft ut fra hoppet med å bevare farten var helt nydelig å se på, og får han til to sånne kuler i dag kan han kjempe helt der oppe. Seier til Lanisek gir 6.00 i odds, mens topp tre gir 1.85.

Timi Zajc ble verdensmester i storbakken i Planica, og nå har han begynt å røre på seg igjen. Zajc hadde onsdagens lengste hopp, og kunne sannsynligvis hoppet enda lengre også. Han kom fra to avsatser høyere fart enn de aller siste, og traff på noe oppdrift nede i bakken som gjorde at han nesten mistet kontrollen.

Han veivet seg ned på 144 meter og ble nummer tre i kvalifiseringen selv om han ikke fikk satt nedslag. Fortsetter han i det sporet i dag kan han bli skummel, og topp tre på Zajc gir 2.25 i odds.

Vår mann igjen blir uansett Halvor Egner Granerud. Han står med to seiere og en andreplass i de tre konkurransene på Lillehammer, og er den jevneste på det høyeste nivået for øyeblikket. Over to hopp skal han være best, og vi tror han vinner igjen.

Vårt tips er at Halvor Egner Granerud vinner det siste rennet på Lillehammer. Det spiller du på her til 2.00 i odds